|
|
Pogledajte s kojih se 7 jela umak bolognese najbolje slaže...
|
| | |
|
18.1.2022. 10:23 | punkufer.dnevnik.hr IZVOR: punkufer.dnevnik.hr PREGLEDA: 1113
Umak bolognese dušu je dao za ručak „nabrzaka“, ali sama priprema tog kultnog umaka zahtijeva neko vrijeme. No kad ga jednom imate u loncu, ostatak pripreme traži tek desetak minuta.
Umak s tjesteninom
Recept za izvorni umak potražite ovdje, a zatim ga prema potrebi zamrznite ili poslužite s tjesteninom i naribanim sirom.
Punjene paprike
Skuhajte krumpir i kad se ohladi, narežite ga na kockice te pomiješajte s bologneseom. Očistite paprike pa ih napunite umakom i stavite na nauljeni lim za pečenje i ispecite. Poslužite ih s kiselim vrhnjem i zelenom salatom.
Tortilje ili palačinke
Umak pomiješajte s kuhanim grahom i kukuruzom te dodajte čilija prema ukusu. Tortilje popecite na tavi pa ih napunite smjesom. Zamotajte ih, pospite naribanim sirom i kratko pecite dok se ne otopi. Kao nadjev za tortilje u kombinaciji s umakom bolognese možete iskoristiti i pirjane šampinjone, a umjesto tortilja poslužit će i palačinke.
Lađe od patlidžana
Patlidžane prepolovite pa ih izdubite i narežite na kockice. Posolite i pričekajte da puste vodu. Kockice patlidžana popržite na tavi pa pomiješajte s umakom bolognese. Napunite lađe mesom, prelijte smjesom od jaja i vrhnja pa posipajte ribanim sirom i zapecite.
Zdravi složenac
Tikvice narezane na ploške odlično glume listove za lazanje i bez puno muke pretvaraju se u sočni složenac. Ako želite laganiju verziju omiljenih lazanja, postupak provjerite ovdje. Budući da imate viška umaka, ne morate ga raditi otpočetka.
Lazanje iz tave
Listove za lazanje razlomite i blanširajte pa ih stavite u tavu s umakom bolognese. Poklopite tavu i pustite da se sve kuha u umaku na umjerenoj vatri oko 15 minuta. Umiješajte ricottu, na vrh složite ploške mozzarelle pa poklopite i ostavite na vatri dok se sir ne rastopi. Umjesto listova za lazanje poslužiti mogu i natrgani mlinci.
Chilli con carne
Kaubojski grah varijacija je na temu meksičkog chilli con carnea. Pomiješajte kuhani grah s mljevenim mesom i ostavite neka se krčka u tavi. Ljuti feferon pažljivo očistite od koštica i sitno nasjeckajte pa ubacite u umak. Kad se reducira – spreman je za posluživanje.
(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)
|
| | | |
|
|
Tagovi: jelo, ručak, hrana, ideja, umak
|
|
|
|
|
Cijene hrane divljaju, kilogram piletine skuplji od janjetine!
|
|
|
|
NESREĆA U PLETERNICI: Motociklist pao s motora
|
|
|
Subotnja šetnja Požegom, 21.05.2022.
|
|
|
Njiva donosi bogatstvo – hektar oranice dostiže cijenu od 41.000 eura
|
|
|
Zvao vas je netko s međunarodnog broja? Ne uzvraćajte pozive, dva su scenarija iza njih
|
|
|
Veliki oblak saharskog pijeska stiže u Hrvatsku
|
|
|
Stočari, ostalo je još četiri dana za podnošenje zahtjeva za covid potpore
|
|
|
Na 11. Moto susretima u Pleternici mnogobrojni posjetitelji uživali u koncertu ʺOpće opasnostiʺ
|
|
|
Mlađi kadeti Rukometnog kluba Požega otputovali u Poreč na Prvenstvo Hrvatske
|
|
|
Ovog ljeta nema poskupljenja cestarine, a sprema se i sasvim drugačiji sustav naplate
|
|
|
Sočna, kremasta i fina: Recept za savršenu tortu od čokolade i kave
|
|
|
Tijekom posljednja 24 sata u PSŽ 3 novooboljele osobe od koronavirusa
|
|
|