Dominik iz Požege osuđen zbog igrica na kompjuteru. Prijavio ga susjed


(FOTO: BEN ANDREAS HARDING/FLICKR)

22.6.2022. | 11:11 | Danica.hr
IZVOR: Danica.hr
Pregleda: 12087

Dominik (18) iz Požege zaradio je kaznenu prijavu ni manje ni više, nego zbog igranja video igrica. Dominik je inače nezaposlen i bez primanja, a u svom stanu vrlo često igra video igrice na kompjuteru, odnosno turnire, a putem mikrofona komunicira s prijateljima s kojima igra igricu.

Nerijetko izgubi kontrolu te zbog toga glasnije priča, a s obzirom da zidovi nemaju zvučnu izolaciju to jako smeta njegovom susjedu Antunu.

“Zadnji put tijekom noći na 10. prosinca, što je smetalo susjedu Antunu jer nije tijekom noći mogao spavati i time mu se pogoršalo njegovog psihofizičko stanje“, zaključio je prekršajni sudac nakon provedene rasprave.


Dominik je na sudu ispričao kako mu se nekoliko puta na njegovo ponašanje isti susjed požalio ispred stana, ali kako tvrdi nitko od drugih stanara se nije bunio.

Susjed Antun požalio se kako zbog takvog ponašanja supruga i on imaju problema s tlakom te su namjeravali otići na hitni prijem potražiti pomoć. Napomenuo je kako Dominik stvara buku najviše kad je sam kod kuće, odnosno kada mu roditelji nisu u stanu, piše Danica.hr.

Predstavnik stanara istaknuo ja kako mu nije poznato da se susjed Antun žalio na Dominika. Kako kaže, obilazio je i druge stanare i pitao ih smeta li im buka, ali nije čuo da bi se netko od drugih stanara žalio na buku i galamu koja je dolazila iz Dominikova stana.

Kućepazitelj je potvrdio kako ga je Antunova supruga u dva navrata upozorila da iz stana dolazi buka. Kako navodi, jednom mu je to rekla na stepeništu, a drugi puta je došla njemu u stan da se požali.

"Ja sam nakon par minuta prošao kroz zgradu i nisam čuo buku. U zgradi je 47 stanova i svi stanari moraju se na to naviknuti”, kaže kućepazitelj.

U presudi stoji da je Dominik u stanu od 10. listopada do 10. prosinca od 20 sati do ponoći “učestalo narušavao javni red i mir na način da je na III. katu u stanu stvarao buku i galamio, udarao predmetima po cijelom stanu”.

Na samom kraju, 18-godišnji Dominik osuđen je za remećenje javnog reda i mira. Ipak, s obzirom na to da nije zaposlen i da je lošeg imovinskog stanja, sudac mu je odredio da mora platit kaznu u iznosu od 450 kuna te je dužan podmiriti 150 kuna troškova postupka.

(IZVOR: www.danica.hr)


VIŠE NA TEMU:
STAN
POŽEGA
SUD
SUSJED

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI