(FOTO: Shutterstock)
Čokolada i banana sjajan su par. Ako pripremate klasični banana kruh, dodajte nešto čokoladnih kapljica u smjesu i uživajte u sjajnom okusu. Ako želite još bogatiji i dekadentniji deser, u smjesu umiješajte i kakao prah.
Da bi dobili ukusan kruh važno je koristiti iznimno zrele banane. Znate one sa smeđim točkama na kori koje izgledaju kao da biste ih trebali baciti u smeće? Nemojte ih bacati u smeće. Takve banane daju najbolji banana kruh.
U receptu možete iskoristiti i zrele banane koje ste prethodno zamrznuli. Dan prije pripreme kruha odmrznite ih do kraja u hladnjaku, a potom ih upotrijebite u receptu.
Najbolje od svega? Ovaj je recept za banana kruh tako jednostavan i lagan da ga mogu napraviti i najveći amateri u izradi kolača. Za pripremu vam ne treba mikser, niti nikakvi posebni alati. Samo malo strpljenja dok čekate da se kruh ispeče.
Sastojci za čokoladni banana kruh:
175 g brašna
160 g smeđeg šećera
100 g čokoladnih kapljica
75 g rastopljenog maslaca
20 g kakao praha
3 zrele banane
1 veliko jaje
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
½ čajne žličice sode bikarbone
¼ čajne žličice pimenta u prahu
prstohvat soli
Priprema čokoladnog banana kruha:
Namastite kalup za kruh i stavite sa strane. Pećnicu zagrijte na 180 Celzijevih stupnjeva.
Banane pretvorite u pire s vilicom. Pomiješajte ih s rastopljenim maslacem, smeđim šećerom, jajetom i ekstraktom vanilije.
U drugoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, kakao prah, sodu bikarbonu, piment i sol.
Suhe sastojke umiješajte u smjesu na bazi banana i dobro promiješajte.
Na kraju dodajte čokoladne kapljice.
Prebacite smjesu u namašćeni kalup za kruh i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevihj stupnjeva oko 50 minuta, odnosno dok se termički ne obradi do kraja.
Ohladite čokoladni banana kruh prije posluživanja. Dobar tek!
(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)