Cheesecake s kokosom koji neodoljivo podsjeća na omiljeni slatkiš


(FOTO: gastro.24sata.hr)

1.3.2020. | 10:21 | Andrea Staklarević
IZVOR: gastro.24sata.hr
Pregleda: 7904

Ako želite desert okusa Raffaello, onda ste na pravom mjestu! Nakon klasičnih torti odlučila sam se pomiješati ga s cheesecake verzijom, a u nastavku potražite recept...U to sam vrijeme otkrila i svima poznati namaz od kokosa koji je zaista božanstven i daje ovom kolaču “univerzalni” okus! Na dnu je mljeveni keks s kokosom, u sredini je svilena krema obogaćena bademima i na vrhu je jedinstveni bijeli ganache.

Uistinu jedna dobra kombinacija. Također, za razliku od nekih drugih kolača, ovog će vam zbilja biti dosta samo jedan komad. 

Za podlogu:


200 g petit keksa
80 g maslaca
3-4 žlice mlijeka po potrebi
2 jušne žlice kokosa 


Postupak pripreme:

Sameljite kekse, rastopite maslac i sve sastojke povežite te utisnite u kalup. Ja sam stavila papir za pečenje tako da sam ga poslije bez muke preselila na drugu tacnu. 

Krema:

500 g mascarponea
300 g namaza od kokosa
400 ml slatkog vrhnja
100 g oljuštenih badema
1 mljevena želatina 

Postupak pripreme:

Mascarpone i namaz od kokosa povežite. Dodajte slatko vrhnje i mikserom mutite dok ne bude čvrsta smjesa. Dodajte bademe u cijelosti ili ih izrežite na krupnije te promiješajte. Želatinu pripremite prema uputama na vrećici. Znači dodati joj malo vode i pričekati da nabubri. Zatim otopite želatinu na skroz laganoj vatri. Maknite s vatre i još malo miješajte da skroz vruću ne stavite u kremu. Ne smije se ni ohladiti. Prelijte je preko kreme i sve skupa pjenjačom sjedinite. Prelijte preko podloge i kolač stavite na hlađenje bar 3 sata.

Ganache:
100 ml slatkog vrhnja 150 g bijele čokolade

Postupak pripreme:

Vrhnje zagrijte do vrenja (ne smije biti kipuće) te vrućim vrhnjem prelijte čokoladu razlomljenu na komadiće i ostavite da malo stoji, zatim miješajte lagano skroz dok se cijela ne rastopi. Prelijte preko torte i vratite opet u hladnjak. Kad se stisne slijedi dekoracija po želji. Savjet! Oljuštite bademe tako da ih u kipućoj vodi kuhate par minuta, procijedite i bez muke oljuštite. Dobar tek! 

(IZVOR: www.gastro.24sata.hr)


VIŠE NA TEMU:
KOLAČ
RAFAELO
DESERT
KOKOS
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI