NASLOVNADRUŠTVO
Cheesecake palačinke: Recept za neodoljive rolice od kremastog sira

FOTO: Shutterstock

Cheesecake palačinke: Recept za neodoljive rolice od kremastog sira

13.5.2022. 16:38 | punkufer.dnevnik.hr IZVOR: punkufer.dnevnik.hr PREGLEDA: 363

Blintz su židovske palačinke koji se najčešće pune sirom, bilo u slatkoj ili slanoj varijanti pa zatim kratko zapeku u tavi s maslacem kako bi bile hrskave i potom dovršavaju u pećnici. Tradicionalno se jedu na Blagdan sedmicu, odnosno Šavuot, ali popularne su u svako doba godine. Blintz se najčešće pune svježim sirom, ricottom ili mješavinom kremastog i svježeg sira u koji se dodaje jaje, šećer i vanilija.

Sastojci za blintz:

10 palačinki


330 g ricotte

115 g kremastog sira

1 jaje

3 žlice šećera u prahu

1 i 1/2 žličice ekstrakta vanilije

1 prstohvat soli

4 žlice omekšalog maslaca

pekmez za posluživanje

- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija. Izmiksajte ricottu, krem sir, jaje, šećer u prahu i vaniliju dok se dobro ne sjedine. Žlicom stavljajte nadjev duž donje trećine svake palačinke, ostavljajući rub prazan sa svake strane. Preklopite donji rub tako da prekrijete nadjev, a zatim savijte obje strane u sredinu. Zarolajte palačinku od sebe, uvlačeći rubove dok motate, da dobijete uredni paketić.

- Otopite u tavi žlicu maslaca pa stavite nekoliko palačinki u tavu tako da ne bude gužva. Pržite oko 2 minute sa svake strane dok ne postanu hrskave i zlatne boje. Zatim ih prebacite u lim za pečenje obložen folijom. Ponovite s preostalim palačinkama. Pecite 10-ak minuta da se sir zagrije i stegne.

- Poslužite s pekmezom i prema želji šećerom u prahu.

(IZVOR: www.punkuferdnevnik.hr)




POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Još danas vruće, a zatim stiže promjena vremena

.

11. MOTO SUSRETI U PLETERNICI: ʺPred nama je vikend pun zanimljivog sadržajaʺ

.

Josip Bilić, učenik SŠ Pakrac osvojio 1. mjesto na državnom natjecanju u fizioterapeutskoj skrbi

.

Kaufland upozorava: Izrađuju lažne profile i šalju poruke da ste osvojili vrijednu nagradu, evo kako prepoznati prevaru

.

Od sutra nove cijene goriva

.

REKORDER VIKENDA: 30-godišnjak ʺzaradioʺ kaznu od 13.800,00 kn zbog vožnje u pijanom stanju

.

Policijski službenici tragaju za počiniteljem koji je ubio psa u Hrnjevcu

.

Cijene hrane divljaju, kilogram piletine skuplji od janjetine!

.

Pogledajte tko sve u Hrvatskoj ima pravo na priziv savjesti

.

Tijekom posljednja 24 sata u PSŽ nema novozaraženih

.

OPASNE LJEPOTICE: Ovih pet (mnogima omiljenih) biljaka mogle bi biti kobne za vaše zdravlje

.

Recept za hrskave popečke od šarana, idealne za domaći fish burger

.

Danas pretežno sunčano i vruće

.

Vlašić-Iljkić: Pravedna raspodjela poljoprivrednog zemljišta-mit ili stvarnost?

.

Imamo najviši PDV na frizerske usluge i hajku na cijene u salonima

.

OPREZA NIKAD DOSTA: Pregrijani toster zapalio kuću u Slavoniji

.

Zlatna berba ʺJigoraʺ na Kupu državnosti

.

Mlade snage Judo kluba Slavonac ostvarile odlične rezultate

.

50 GODINA BRAKA JOSIPA I SONJE JANŽA „Bez zajedničke kave ne započinjemo dan“

.

POŽEGA: Muškarac (30) upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (1,86) pa završio na trježnjenju

.

MAKLJAŽA U KAFIĆU: Potukla se dvojica pijanih muškaraca pa tijekom privođenja omalovažavali policajce

.

Porazni podaci: Hrvatska je najopasnija zemlja za vožnju u Europi i šesta najopasnija u svijetu

.

U PSŽ trenutno je aktivno 114 slučajeva zaraze

.

U njemačkom trgovačkom lancu zabranili kupovinu ulja mlađima od 18 - morali ukinuti mjeru

.

Gradu Kutjevu odobreno još 190.000,00 kuna za nastavak projekta uređenja groblja u Vetovu

.

HPD Gojzerica: Požegu posjetili studenti Sveučilišta J.J. Strossmayera iz Osijeka

.

Galette od jagoda: Isprobajte drugačiju varijantu omiljene francuske pite

.

Danas pretežno sunčano i vrlo toplo

.

Vječno pitanje: Koliko novca dajete na vjenčanjima, evo i odgovora

.

U zadnjem tjednu travnja potrošili smo 37 posto više nego lani: ‘Hrvati troše kao ludi‘

.

14. Štamparovi dani i ove godine okupili velik broj domaćih i međunarodnih stručnjaka

FOTONALAZ

FOTKE DANA: Kutjevački vinogradi u proljeće