Caramba! Recept za meksičku svinjetinu iz pećnice koju ćete htjeti ponoviti


(FOTO: Shutterstock)

30.11.2022. | 11:00 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1068

Tacos al Pastor omiljeno je meksičko jelo od mariniranih svinjskih odrezaka koji se peku na ražnju, po uzoru na kebab. Slast mesu daje marinada u koju se osim začina dodaje i sok od ananasa koji omekšava meso. Pečeno meso reže se na komadiće i poslužuje u malim tortiljama sa sjeckanim lukom, kriškama avokada i salsom.

 

Sastojci za Tacos Al Pastor


2 kg svinjske lopatice bez kosti


3 žlice achiote paste

2 žlice guajillo čilija u prahu

1 žlica češnjaka u prahu

1 žlica sušenog origana

1 žlica kumina

1 žlica soli

1 žlica papra

175 ml bijelog octa

240 ml soka od ananasa

1 ananas (prema želji)

10 malih tortilja

1 luk

40 g svježeg korijandra

260 g salse

1 avokado

2 limete

Priprema Tacosa Al Pastor:

Narežite svinjsku lopaticu na odreske od otprilike 1 centimetra, a zatim ih prebacite u veliku posudu. Pomiješajte pastu od achiotea, čili u prahu, češnjak u prahu, origano, kumin, sol, papar, ocat i sok od ananasa pa gnječite i miješajte dok ne postane glatko bez grudica. Prelijte meso marinadom, promiješajte, pokrijte zdjelu plastičnom folijom i zatim stavite u hladnjak na najmanje 2 sata ili preko noći.

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje ili aluminijskom folijom.

Ananas ogulite i narežite na kriške. Dvije kriške ananasa stavite u lim za pečenje. Uzmite drveni štapić i njime kroz sredinu probodite kriške ananasa tako da uspravno stoji. Izvadite svinjetinu iz hladnjaka i slažite na drveni štapić odreske, jedan na drugi tako da ih probodete kroz sredinu. Na vrh stavite još jednu krišku ananasa.

Pecite oko sat i pol. Ostavite meso neka se odmori oko 10 minuta, a zatim izrežite meso i ananas na tanke kriške i stavite ih u tortilje sa sjeckanim lukom, avokado, salsom i sjeckanim korijandrom. Poslužite s kriškama limete.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


VIŠE NA TEMU:
SVINJETINA
MESO
HRANA
JELO
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI