Bolje nećete probati: Recept za najfinije ledene kocke koje će svi voljeti

FOTO: Natašine slastice/kolaci.biz

9.8.2020. | 22:28 | Zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr
Pregleda: 4974

Ledene kocke jedan su od kolača koji mnoge podsjeća na djetinjstvo, ali i onaj bez kojeg su mnogima i danas proslave i razna druga okupljanja nezamislivi.

To dobro zna i Nataša Pralica, koja je zbog toga na svom blogu Natašine slastice pronašla mjesto i za ovaj klasik u svijetu slastica i, kako kaže, ona bolje još nije probala.

Radi se o kolaču s mekanim biskvitom i laganom i pufastom kremom. Natašin recept donosimo u nastavku.


SASTOJCI


KREMA:
- litra mlijeka
- 7 žumanjaka
- 7 žlica šećera
- 2 vanilin šećera
- 9 žlica brašna
- 250 grama margarina ili maslaca

BISKVIT:
- 7 bjelanjaka
- 7 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 7 žlica brašna
- 1 prašak za pecivo
- 130 ml mlijeka za natapanje

DEKORACIJA:
- 300 grama vrhnja za šlag

PRIPREMA
POSTUPAK ZA KREMU:

1. U žumanjke dodajte šećer i vanilin šećer te pjenasto izradite.
2. Dio mlijeka dodajte u žumanjke, a zatim i brašno, sve sjedinite.
3. Ostatak mlijeka stavite kuhati.
4. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i nastavite kuhati na laganijoj vatri.
5. Vruću kremu prebacite u drugu posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
6. Ohlađenu kremu izradite i dodajte izrezan margarin sobne temperature, dobro sjedinite.

POSTUPAK ZA BISKVIT
1. Bjelanjke izradite i kada očvrsnu postepeno dodajte šećer i vanilin šećer.
2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte u bjelanjke i pjenjačom sjedinite.
3. Smjesu rasporedite na masni papir u obruč promjera 21 X 27 cm.
4. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15-20 min.
5. Dok se biskvit peče skuhajte mlijeko za natapanje.
6. Pečeni biskvit prelijte s vrućim mlijekom i ostavite da ga upije.
7. Nakon što se biskvit ohladio odvojite masni papir i prebacite biskvit na tacnu s obručem.
Ako nemate obruč, možete postupak slaganja završiti u tepsiji. Isto tako, ako kolač završavate u tepsiji prije pečenja biskvita tepsiju samo pouljite i pobrašnite. Tako nećete povlačiti po dnu masni papir dok budete rezali gotov kolač.

SLAGANJE LEDENIH KOCKI
1. Biskvit
2. Krema (stavite u frižider da se stegne)
3. Izrađeno vrhnje za šlag
4. Gotove ledene kocke stavite u hladnjak da prenoće

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr


VIŠE NA TEMU:
DESERT
KOLAČI
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI