Bez špricanja i nereda u kuhinji: Najlakši način za pečenje hrskavog špeka

FOTO: Getty Images

13.9.2020. | 09:21 | Punkufer.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2414

Pečeni špek iz pećnice se ne savije kao onaj u tavi, ne morate ga okretati, ne morate se bojati da će masnoća špricati posvuda i opeći vas ili uništiti omiljeni komad odjeće.

Ljubitelji ste hrskavog špeka, ali vam se ne da pripremati ovo slasno jelo kod kuće? Ispecite ga u pećnici!

Pečenje špeka u pećnici umjesto na štednjaku omogućava vam da termički obradite veću količinu odjednom.


Pečeni špek iz pećnice se ne savije kao onaj u tavi, ne morate ga okretati, ne morate se bojati da će masnoća špricati posvuda i opeći vas ili uništiti omiljeni komad odjeće.


Što vam je potrebno?
Špek
Aluminijska folija
Lim za pečenje

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Prekrijte lim za pečenje aluminijskom folijom, pa po njoj rasporedite špek narezan na tanke kriške.

3. Ne morate raditi razmak između kriški, jer će se tijekom pečenja špek stisnuti.

4. Pecite kriške špeka 10 do 20 minuta ovisno o tome koliko želite da bude hrskave. Što ih duže pečete, bit će hrskavije.

5. Izvadite kriške iz pećnice i stavite ih direktno na papir za upijanje viška masnoće.

6. Poslužite hrskavi špek s pečenim jajima, u sendviču ili na omiljenoj salati. Dobar tek!

Savjeti plus:
Kad stavljate špek u pećnicu možete ga prekriti aluminijskom folijom da spriječite eventualno špricanje po unutrašnjosti. Uklonite gornji sloj aluminijske folije par minute prije kraja termičke obrade da kriške špeka dobiju lijepu boju i postanu hrskave.

Izvor:punkufer.dnevnik.hr




VIŠE NA TEMU:
ŠPEK
TRIK
KUHANJE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI