Bez jaja i grama vrhnja: Recept za kremasti sladoled od samo 4 sastojka


(FOTO: Shutterstock)

2.7.2022. | 09:47 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1434

Da biste napravili ukusno ljetno osvježenje poput sladoleda ne trebaju vam klasični sastojci poput jaja i vrhnja. Sve popularnije su i alternativne verzije tog ledenog deserta bez korištenja jaja i mliječnih proizvoda.

Ako imate intoleranciju na mliječne proizvode, ne jedete namirnice životinjskog porijekla ili ste se jednostavno zaželjeli promjene – ovo je pravi recept za vas.

Ova veganska verzija sladoleda kremasta je zahvaljujući kokosovu mlijeku, a slatkoću „duguje“ agave sirupu i kokosovom šećeru. Može se napraviti s ili bez aparata za pripremu sladoleda.


Sastojci za sladoled od kokosa:
800 ml kokosova mlijeka iz konzerve
160 g kokosovog šećera
45 g agavea
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
naribani listići kokosa za posluživanje po želji


Priprema sladoleda od kokosa:
- Pomiješajte kokosovo mlijeko, šećer, agave i ekstrakt vanilije. Miješajte dok se šećer ne otopi.Ako radite sladoled u aparatu, prelijte dobivenu smjesu u njega i procesuirajte oko 20 do 25 minuta.
- Sladoled čuvajte u zamrzivaču te ga poslužite hladnog s naribanim listićima kokosa po želji.
- Ako nemate aparat: smjesu stavite u dublji lim i pohranite u zamrzivač. Promiješajte smjesu nakon 20 minuta pa je ponovo vratite u zamrzivač. Ponavljajte ovaj postupak dok niste zadovoljni odgovarajućom teksturom sladoleda.
- Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI