Bez jaja i grama vrhnja: Recept za kremasti sladoled od samo 4 sastojka


(FOTO: Shutterstock)

2.7.2022. | 09:47 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1418

Da biste napravili ukusno ljetno osvježenje poput sladoleda ne trebaju vam klasični sastojci poput jaja i vrhnja. Sve popularnije su i alternativne verzije tog ledenog deserta bez korištenja jaja i mliječnih proizvoda.

Ako imate intoleranciju na mliječne proizvode, ne jedete namirnice životinjskog porijekla ili ste se jednostavno zaželjeli promjene – ovo je pravi recept za vas.

Ova veganska verzija sladoleda kremasta je zahvaljujući kokosovu mlijeku, a slatkoću „duguje“ agave sirupu i kokosovom šećeru. Može se napraviti s ili bez aparata za pripremu sladoleda.


Sastojci za sladoled od kokosa:
800 ml kokosova mlijeka iz konzerve
160 g kokosovog šećera
45 g agavea
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
naribani listići kokosa za posluživanje po želji


Priprema sladoleda od kokosa:
- Pomiješajte kokosovo mlijeko, šećer, agave i ekstrakt vanilije. Miješajte dok se šećer ne otopi.Ako radite sladoled u aparatu, prelijte dobivenu smjesu u njega i procesuirajte oko 20 do 25 minuta.
- Sladoled čuvajte u zamrzivaču te ga poslužite hladnog s naribanim listićima kokosa po želji.
- Ako nemate aparat: smjesu stavite u dublji lim i pohranite u zamrzivač. Promiješajte smjesu nakon 20 minuta pa je ponovo vratite u zamrzivač. Ponavljajte ovaj postupak dok niste zadovoljni odgovarajućom teksturom sladoleda.
- Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI