NASLOVNAPOLITIKA

20.3.2018. 16:53 | Oporbena petorka Općine Jakšić IZVOR: M.R./Z.B. PREGLEDA: 7239

„Slike kazuju više do tisuću riječi“. Koliko smo puta čuli ili osobno iskazali tu znakovitu misao. Upravo ta izrečena misao odgovora u potpunosti „apokalipsi“ koja se naziva dječje igralište u Kolodvorskoj ulici u Jakšiću ili poznatije pod nazivom Stanica.Na prvi pogled zdanje izgleda poput umjetnog jezera ili ribnjaka s izdvojenim otočićem u sredini na kojemu se nalazi nekoliko dječjih rekvizita što odaje dojam igrališta na kojemu bi djeca trebala upražnjavati razbibrigu.


Slike su nastale prije nekoliko dana pa će mnogi kazati da je uzrok potapljanja zemljišta oko igrališta snijeg koji kopni no istina je sasvim drugačija.

Ista panorama i pejzaž se redovito vidi svake godine i u svibnju,i u kolovozu za jakog pljuska,i u listopadu ili preciznije kazano od dvanaest mjeseci u godini igralište nije u funkciji devet.
Zašto je tomu tako? Općina je tj gsp. Kovačević u izgradnju igrališta uložila oko stotinu dvadeset tisuća kuna ( u cijenu je uračunata i kupnja zemljišta) a ne služi svojoj svrsi. No najgore od svega jest činjenica da su relevantni ljudi ( Općinsko vijeće tadašnje) koji su donosili odluku gdje će se graditi dječje igralište na čelu s načelnikom Općine bili upoznati s činjenicom da je to i takvo zemljište iznimno nekvalitetno za bilo kakvu gradnju ,potpuno močvarno i podvodno. Ta parcela na kojemu se na žalost kasnije izgradilo dječje igralište do kupnje od strane Općine imalo je svoju tržišnu cijenu u vrijednosti O kuna.

No ovdje dolazimo do ključne činjenice koja glasi da je ta parcela bila u vlasništvu tada Općinskog vijećnika koji je po naravi stvari dizao ruke i donosio mnogostruke odluke u zajedništvu drugih vijećnika.

Dakle,kako načelnik tako niti ostali uključeni u tijek prodaje odnosno kupnje parcele namijenjene za dječje igralište nisu vodili niti ih je bila briga hoće li isto služiti svrsi ili ne. Cijena parcele je bila oko pedeset tisuća kuna.Namjerno nećemo istaknuti kojoj je političkoj grupaciji pripadao tada ali i sada tadašnji Općinski vijećnik koji je ipak uspio prodati nešto što je oduvijek vrijedilo jedno veliko ništa. Nakon što su nam se obratili ogorčeni i revoltirani roditelji a napose zbog činjenice da djeca imaju tobože nešto a istim se ne mogu služiti Oporbena petorka je odlučila progovoriti javno i zatražiti rješavanje problematike.

Nadalje,istovjetno težini prethodnog stoji i drugi problem a to je što ne postoji niti jedan pristupni put do dječjeg igrališta osim gaženjem privatnih bašči što nije ugodno.Pravi primjer izoliranog otočića.

Naime prije skoro desetak godina kada je nogostup građen kroz Kolodvorsku ulicu tadašnji a i sadašnji načelnik gsp. Kovačević naprasno zaustavlja njegov tijek koji je trebao i morao sezati do krajnjeg ishodišta a to je Željeznički kolodvor kako bi školarci ali i svi ostali imali siguran put do prijevoznog sredstva.Obrazloženje takve nelogične i životno neopravdane odluke gsp. Kovačevića svela se na činjenicu da „imovinsko pravni odnosi nisu riješeni“. Sve te takve peripetije i zavrzlame se rješavaju u uljuđenim sredinama prije započinjanja investicije. No protokom deset godina imenovani načelnik nije učinio ništa ne bi li do kraja okončao imovinsko pravnu problematiku i doveo nogostup do cilja tj do Željezničkog kolodvora.

Činjenica jest i da u tom djelu ( oko 1 kilometra) nije instalirana niti javna rasvjeta te djeca na putu do kuće iz popodnevne smjene zimi hode bez osvjetljenja. Isto takvo osvjetljenje nije instalirano niti u djelu ulice Vladimira Nazora kroz koju isto djeca hode na putu do doma. Treba istaknuti i činjenicu da je prije četiri mjeseca odnijeta zaštitna mreža oko igrališta uz obećanje da će promptno biti zamijenjena novom budući da ista štiti da lopta ne ode van igrališta u vodu tj močvaru pa djeca u tom slučaju moraju bosa hodati do iste. U samom začetku korištenja dječjeg igrališta postavljena je stara i pohabana zaštitna mreža.

Šteta bačenih novaca i činjenice da djeca i nadalje mali nogomet upražnjavaju na cesti ili tuđim livadama pored postojećeg neadekvatnog i nefunkcionalnog igrališta.To je samo još jedan propali projekt gsp. Kovačevića koji je svoj osobni interes ( dobivanje glasa vijećnika) ponovno postavio ispred interesa zajednice u ovomu slučaju najranjivije skupine tj djece.

Taj predio sada najviše služi kao zračna pista rodama te sunčalište žabama jer su uvjeti za iste fenomenalni. Tijekom cijele godine močvara a asfaltirani dio tobožnjeg igrališta im služi za predah.

Možda samo prijedlog gsp. Kovačeviću da pokuša utemeljiti vaterpolo klub jer su ispunjeni svi uvjeti a pošto nema nogostupa niti alternativnih pristupa predlažemo da Općina isfinancira nekoliko kanua ili čamaca kako bi se djeca bez opasnosti od kvašenja i promočivanja mogla prevesti do mjesta koje gsp. Kovačević naziva dječjim igralištem.

Da nije žalosno i sramotno bilo bi uistinu smiješno no u Općini Jakšić je sve itekako moguće.

Na zadnjoj sjednici općinskog vijeća na upit poštovanje vijećnice „ Kada misli osigurati djeci zaštitnu mrežu koja je odnijeta a druga nije donijeta,“ gsp. Kovačević u svom već prepoznatljivom stilu daje odgovor „ Eto upravo sam jutros vidio da mreže nema te ću riješiti da ista odmah bude postavljena“. Kako 16.02. tako i danas kada je u pitanju čast načelnika Općine.Poštovani roditelji,draga djeco,učinili smo na žalost sve što je u našoj moći bilo no na žalost kako po ovom pitanju tako i u mnogim drugim ne nailazimo niti na ono minorno razumijevanje kako gsp. Kovačevića tako i većine unutar Općinskog vijeća kojima je nešto drugo prioritet tj ono što im gsp. Kovačević prije sjednice naloži da bude.

Jad i bijeda.

Oporbena petorka Općine Jakšić

M.R. Z.B.


Tagovi: jakšić kiša, potop, vrtić, oporba, kovačević

48 SATI NA 034PORTALU

.

Danas svi u Pleternicu na 13. Smotru folklora ʺObičaji starog zavičaja 2019.ʺ u organizaciji KUD-a ZD Rama iz Pleternice

.

Subotnja zimska šetnja Požegom 7.12.2019.

.

KRAĐE VOZILA: U kojim dijelovima Hrvatske su lopovi najaktivniji?!

.

28. OBLJETNICA OSLOBOĐENJA LIPIKA: Obilježavanje Dana branitelja Lipika započelo uz projekciju filma ʺNaš Lipikʺ

.

Župa sv. Terezije Avilske, Požega i Caritas Požeške biskupije i ovog Božića prikuplja novac u humanitarne svrhe

.

Povodom sv. Nikole, najmlađi učenici iz Pakraca održali koncert

.

Klubovima Županijske malonogometne lige PSŽ Sveti Nikola donio nove lopte

.

Očekivani životni vijek u Hrvatskoj je 78 godina

.

Na radost svih građana otvoreno klizalište na Rekreacijkom centru u Požega

.

Sveti Nikola darivao djecu Lipika i okolice

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Rustik kamini

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Biskup Škvorčević povodom spomendana sv.Nikole s djecom u razvojnim poteškoćama

.

Struje neće biti ...

.

Danas promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja

.

Posjet dječjim vrtićima, bolnici i kaznionici u prigodi sv. Nikole

.

Tradicionalno druženje uz priču i kreativni rad u Pakracu

.

Dodijeljena ¨Zlatna kuna¨ za 2018. godinu tvrtki Lipik Glas d.o.o., Cor d.o.o. i Plamenu d.o.o.

.

Kolike su stvarno visoke plaće u Njemačkoj i koja su najlošije plaćena zanimanja?!

.

Nekome od prolaznika jako su zasmetale božićne lampice u Pakracu

.

Plenki i pet ministara u Pleternici na obilježavanju Dana grada, a u Požegu došao doslovno vozač tajnice zamjenika nečega

.

Lažna medicinska sestra Veronika Pecolaj pronađena mrtva u stanu u Obrovcu: Utvrđuje se uzrok smrti

.

Tijekom nadolazećeg vikenda policija će pojačano provoditi nadzor sudionika u prometu

.

Pogledajte je li ime vašeg sina među 20 muških imena najpopularnijih u 2019. godini

.

Nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u obiteljsku kuću u Požegi, policija traga za njim

.

KONAČNO!! Ministarstvo uprave objavilo: ʺUmrle osobe više neće moći glasovati.ʺ

.

Evo koja sve sportska događanja nas očekuju ovaj vikend u SP ʺTomislav Pircʺ

.

Jeste li prilagodili svoje PVC prozore ekstremnoj hladnoći koja dolazi?

.

Struje neće biti ...

.

Izabrani novi suci za Županijski sud u Slavonskom Brodu, među njima i Požežanka Mirjana Madunić

.

Čelnici sindikata javnih službi potpisali dodatak Temeljnom kolektivnom ugovoru

.

Program obilježavanja Dana branitelja Lipika i 28. Obljetnica oslobođenja

.

U Požegi se danas, tijekom vožnje, zapalio automobil

FOTONALAZ

Mesari napravili ʺstražemanačku anakonduʺ!