NASLOVNAPOLITIKA
NASTAVAK BITKE U JAKŠIĆU: „Načelniče, vratite protupravno „isisan“ novac iz Općinskog proračuna“!!

FOTO: M.M.

OPORBENA PETORKA OPĆINE JAKŠIĆ

NASTAVAK BITKE U JAKŠIĆU: „Načelniče, vratite protupravno „isisan“ novac iz Općinskog proračuna“!!

29.11.2018. 07:43 | M.R/D.B. PREGLEDA: 5206

Temeljem Zapisnika o proračunskom nadzoru,sastavljnom nakon četiri mjeseca izvida ispred Ministarstva financija RH-e, a shodno činjenici da isti, načelnik gsp. Kovačević iz samo njemu znanih (neopravdanih ) razloga ne da na uvid članovima Općinskog vijeća, poručuje;

 

„Načelniče vratite protupravno „isisan“ novac iz Općinskog proračuna“!!


 

Nakon niza neuspjelih pokušaja od strane Oporbene petorke da dođe u posjed Zapisnika o proračunskom nadzoru, budući je na sve legalne zahtjeve gsp. Kovačević odgovarao da je to tajni nalaz ( što je laž jer isti nije klasificiran niti može biti tajan u odnosu na tijelo koje skrbi o materijalno financijskom stanju Općine a to je Općinsko vijeće) Oporbena petorka je svojim sposobnostima i spretnošću dobila bitne odrednice istoga a što teško diskvalificira gsp. Kovačevića te ujedno apostrofira i glavni razlog zašto ga skriva kao „zmija noge „ od javnosti .


U Zapisniku se navodi da se nikako ne može opravdati potrošnja od 54000,00 kuna na fiktivnu kupnju zastava RH-e već da je novac izvučen iz Općinskog proračuna i usmjeren na nešto drugo (u prijevodu to znači samo ono što je Oporbena petorka ukazivala konstantno, da je novac predan od strane gsp. Kovačevića saborskom zastupniku (ime i prezime poznati redakciji) za tobože potrebe funkcioniranja stranačkih aktivnosti. Taj je razlog gsp. Kovačević naveo pravdajući potez isisavanja novca iz Općinskog proračuna na jutarnjem sastanku neodređenog dana pred svim službenicima Općine tada uposlenih( dvoje ih više nije u sustavu).

Nadalje,gsp. Kovačević je godinama na mjesečnoj razini uzimao protupravno tzv. Cipelarinu (iznos novčani koji se inače isplaćuje u visini maximalno 200 kn mjesečno) u iznosu od 600,00 kuna ( koju je prestao uzimati nakon javnog prozivanja od strane Oporbene petorke ) koristeći istovremeno blagodat službenog vozila u vlasništvu Općine Jakšić, te na taj način oštetio proračun za više od 45000,00 kuna.(U međuvremenu je gsp. Kovačević isforsirao gradnju garaže koja je s prvotnih 92000,00 kuna dostigla nevjerojatnu cifru od skoro 200000,00 kuna no on i nadalje službeno vozilo u vlasništvu Općine uredno parkira u krugu svoga privatnog dvorišta). Najnovija eskapada gsp. Kovačevića jest činjenica da je zatražio od Općinskog vijeća povećanje osnovice za obračun njegove,načelničke plaće ( koja iznosi u neto iznosu velikih 10000,00 kuna) i to u trenucima dok još nije niti raspisao natječaj za dodjelu stipendija! I ovaj podatak zorno prikazuje gsp. Kovačevića u svjetlu kakav on ustvari jest,apsolutno nezasitan i samoljubljiv. Ne smeta mu niti malo argument da gradonačelnica Pleternice i gradonačelnik Kutjeva imaju i u odnosu na njegovu sadašnju plaću znatno manju istu. Ili je razlog tražnja povećanja ta da mu silno nedostaje iznos cipelarine koju je prestao uzimati prošle godine? No ovo je ponovna prigoda da se još jednom žitelji Općine uvjere kakvi su odista pojedini vijećnici i čije interese u stvari zastupaju i čuvaju!

Protupravno je potpisivao putne naloge (koje Oporbena petorka čeka na uvid već više od deset mjeseci) i isplaćivao sebi ino dnevnice za putovanja čije je cjelokupne troškove pokrivao pojedini fond EU. Ističemo primjer putovanja na Island nakon kojega je uprihodovao 4700,00 kuna . Sve brojke koje navodimo smo pojedinci iz Oporbene petorke imali prigodu i vidjeti na fakturama odnosno kopijama putnih naloga. Najsvježije provjerena informacija koju imamo jest da je gsp. Kovačević u službenom podnesku jednoj instituciji priznao protuzakonito dodjeljivanje samom sebi ino i drugih dnevnica,čineći kazneno djelo zloporabe ovlasti i položaja ( na što Oporbena petorka kontinuirano upozorava) pokušavajući krajnje neljudski i podlo krivnju pripisati bivšoj pročelnici ( koja je u

međuvremenu dobila jedan pravomoćni sudski spor s Općinom te joj je Općina isplatila na ime troškova 6.500,00 kuna) te na taj način umanjiti svoju odgovornost. Nedvojbeno vrlo jezgrovito pokazuje kakva je uistinu osoba gsp. Kovačević !

Ističemo i primjer teškog licemjerstva gdje je tobože kao gost KUD „Slavonija“ iz Jakšića putovao u Francusku ( put u kojemu je dio troškova snosio i odobrio župan gsp. Tomašević,u iznosu od samo 2500,oo kuna a sve ostalo manji dio platio KUD a najveći Općina Jakšić), da bi se po povratku namirio s nepripadajućim ino dnevnicama, a na Putnom nalogu je napisao svrhu putovanja „povezivanje RH-e i Francuske“.

Nadalje, Općinskim novcem je platio parcelizaciju prije toga kupljenog zemljišta na „poštenoj“ dražbi prodaje državnog zemljišta ( gdje je bio predsjednik povjerenstva,kupac i načelnik) privatnog zemljišta za sebe i „ortake“ u iznosu od 22500,00 kuna!!!

Nadalje,žitelji općine Jakšić morate i trebate spoznati slijedeću činjenicu.Unutar 2016. godine a po utvrđenom nalazu Ministarstva financija RH-e, ( a što se skriva s razlogom od javnosti) su protupravno,bahato i bezobrazno kako gsp. Kovačević, načelnik tako i njegov zamjenik gsp. Mile Barišić( čovjek koji se silno trudi pokazati sebe kao da ništa ne zna a jednako crpi plodove suradnje s gsp. Kovačevićem) uzimali naknadu po svakoj sjednici Općinskog vijeća u iznosu od 1200,00 kuna .Kazat ćemo samo da vijećnici imaju za isto 200,00 kuna (Oporbena petorka se zalagala da naknada uopće ne bude no i tu smo ostali u manjini).

Isto im je omogućavao tadašnji predsjednik Općinskog vijeća i ravnatelj Osnovne škole gsp. Boško Obradović,te sadašnji predsjednik Općinskog odbora HDZ-e.

Nadalje , Oporbena petorka nikada nije dobila zatraženo izvješće o naplati Općinskog zemljišta u datom najmu a sada smo doznali jedini i stvarni razlog. Nekoliko desetaka tisuća kuna za najam nije platio izvjesni gospodin kojega je gsp. Kovačević stavio u osobnu zaštitu nanoseći izravnu štetu općini. Moramo spomenuti i situaciju gdje je osobni savjetnik načelnika,zaposlenik ODO RH-e,podmirio dug ( iz nastale obveze) prema Općini tek nakon pismene opomene a nakon protoka svih „dozvoljenih“ termina.

Ističemo i da se dotični gospodin silno naljutio na tada službenika Općine koji se usudio poslati opomenu za neplaćanje ugovorenih kondicija.

Pošto iščekujemo službenim kanalima ( žalili smo se Povjerenici za informiranje) dobivanje u posjed Zapisnika o proračunskom nadzoru nećemo vas više zamarati a onoga trenutka kada isti dobijemo u cijelosti ćemo predočiti svekolikoj javnosti.

Kako iščitati činjenicu da nam je onemogućeno saznati (uputili smo i pismeni upit) ime odvjetničkog društva iz Zagreba s kojim je u tajnosti gsp. Kovačević sklopio Ugovor o zastupanju. Čak niti nakon pismenog upozorenja Povjerenice za informiranje nije nam dostavio davno zatraženu informaciju.Pitamo se s razlogom čemu potreba angažiranja odvjetnika iz Zagreba pored postojećeg gsp. Domagoja Miličevića te silnih drugih odvjetnika iz Požege,osim ako razlog nije nešto sakriti ponovno.

Inače pošto se dulje vremena nismo oglašavali ( u dogovoru s nadzorno represivnim institucijama a koje još uvijek ispituju poslovanje gsp. Kovačevića tj način njegovog skandaloznog upravljanja Općinom) izvještavamo vas da je od bitnijih događanja naš vrli predsjednik Općinskog vijeća gsp. Oreški unutar zasluga naspram gsp. Kovačeviću i interesnoj skupini kojoj čini većinu dobio još jednu satisfakciju tj postao je nastavnik informatike u Osnovnoj školi „Mladost „ u Jakšiću te sad kao „iznimno“ kompetentna osoba podučava vašu i našu djecu .To je ista ona osoba koja je pred prvi

pokušaj konstituiranja Općinskog vijeća potpisala suradnju s današnjom Oporbenom petorkom.To je nadalje osoba u svojstvu predsjednika Općinskog vijeća,prigodom vođenja sjednice ( odnosi se na zadnju aktualnu) posve mirno i hladno oklevetao vijećnika Oporbene petorke a što je teško kazneno djelo te i na taj način svima dokazao da je krajnje nesposoban i neprimjeren za prihvaćenu časnu funkciju te je od strane Oporbene petorke zatraženo žurno stavljanje na Dnevni red slijedeće sjednice točka iskazivanje nepovjerenja gsp. Oreškom zbog krajnje neprimjerenog istupa. Gsp. Oreški ne samo što ne zna voditi sjednicu Općinskog vijeća već je toliko nezainteresiran da do sada a praksa je toliko puta pokazala nije niti pročitao kako Statut tako niti Poslovnik o radu uz činjenicu da niti jednu predloženu točku Dnevnog reda od strane Oporbene petorke unatrag godine i više dana nije niti stavio na glasovanje.Čisti primjer poslušništva i odrade svega onoga čime je nagrađen za čin izdaje s početka mandata.

Ističemo i vrlo zanimljivu činjenicu da je pod psihički neizdrživim pritiskom otkaz unutar Upravnog odjela Općine Jakšić dao dugogodišnji zaposlenik,kojega je gsp. Kovačević sustavno šikanirao unatrag godinu dana (oduzevši mu najprije službeni mobitel s kojega je kasnije gsp. Kovačević slao prijeteće poruke a što je ispitala policija i slučaj zataškala, i ključeve prostorija) pod optužbom da je u izbornoj kampanji radio protivno njegovim interesima.

Po povratku s godišnjeg odmora 13.08. 1028. godine službenik je zatekao na stolu Rješenje o opomeni pred otkaz jer nije dao zatražene podatke bivšoj pročelnici a u svezi provedenog natječaja za popunu upravo pročelničkog mjesta.

Svi znamo da te podatke ima samo sadašnja pročelnica gđa. Gazilj i gsp. Kovačević koji i to čuvaju „kao zmija noge“.Ističemo da smo konstantnim traženjem prema Ministarstvu uprave doslovce natjerali gsp. Kovačevića i jednu službenicu Upravnog odjela da nakon petnaestak godina rada unutar sustava položi Državni službenički ispit iako su otpori i na to bili silni a što je znak da su radili kako su htjeli i što su htjeli.

Prigodom zadnje sjednice Općinskog vijeća a gdje nigdje do sada nije istaknuto iako je osobno istoj prisustvovao vlasnik jednog domaćeg portala ( koji se uredno financira iz Općinskog proračuna i piše samo ono za što mu načelnik plati) nije istaknuto da je glasovanje o polugodišnjem izvješću i radu gsp. Kovačevića proteklo na slijedeći način ; 7 vijećnika je bilo Za,5 Protiv a jedna suzdržana. Dakle za nijansu je isto prošlo, nekoliko dana docnije isto se odigravalo u Općini Kaptol gdje je gsp. Mile Pavičić dobio unisonu potporu svih vijećnika , a o čemu se izvijestilo javnost.

Članovi Oporbene petorke ili pojedini od njih su pod pritiskom određenih struktura lokalnog predznaka no sada već i uz potporu krupnijih riba unutar regije budući su lokalci ipak marginalizirani i nemoćni kada je u pitanju doseg viših razina i instanci unutar postojećih sustava Izvršne vlasti.

Ovih dana smo svjedoci pokušaja lobiranja za gsp. Kovačevića koji je u evidentno velikim problemima na način da angažirani pojedinci pokušavaju održati razgovore na temu odustajanja od daljnjih prijava načelnika Kovačevića a za uzvrat nude beneficije i tantijeme. No Oporbena petorka je od prvog dana konstantna i snažna te istrajna da se u konačnici rasvijetli sav kriminal nakupljenih zadnjih godina u čemu i uspijevamo.Izvijestili smo veliki broj eminentnih ljudi unutar sustava, ( ne razine čistačice i portira kako je to svojevremeno slikovito htio podastrijeti veliki zaštitnik gsp. Kovačevića te vlasnik lokalnog portala,negoli čelne ljude Službi) neke smo razine na lokalu morali preskočiti jer su nam odavali znakove nepovjerenja i nečinjenja no vrlo smo brzo uspostavili komunikaciju sa njima nadređenim službama i službenicima te smo u konačnici stigli i do Pantovčaka bez obzira što su pojedinci svim snagama pokušali isto spriječiti. Zahvaljujemo se svim onim osobama iz HDZ-e koji su prepoznali naša nastojanja i rad te trud koji ulažemo da se puno toga raščisti i pomete. Isti su nam uz potporu ( radi se o bitnim osobama unutar HDZ-e),dali do znanja da su svjesni

da naša nastojanja nisu uperena protiv njihove stranke kako to da bi se zaštitili vole kazati gsp. Kovačević i Interesna skupina ,već samo protiv kriminala i kriminalaca koji su se debelo okoristili Općinskim proračunom Općine Jakšić.Da smo postali Općina apsurda kazuje i činjenica da je većina u Općinskom vijeću predložila za zaslužne građane dva oca aktualnih vijećnika što uvjereni smo predstavlja raritet no i to je moguće u Općini Jakšić. Sa svim ovim samohvalama i promidžbenim tekstovima ( ako ste čitali jedan pročitali ste ih sve) koji su uzgred iznimno dobro plaćeni iz Općinskog proračuna na stranicama dobro nam znanog „neovisnog“ portala gsp. Kovačević pokušava skrenuti pozornost sa bremenitih problema u koje se sam doveo dugogodišnjim inkriminiranim načinom vođenja Općine te odnosa s ljudima od kojih na koncu živi. Nezadovoljstvo čelnih ljudi ŽO HDZ-e po pitanju načelnika Kovačevića je doseglo vrhunac te se iskreno nadamo da će konačno poduzeti korake ka cilju očuvanja dostojanstva stranke koja na području Općine Jakšić djeluje isključivo u okviru Interesne skupine i rođačko poslovne premreženosti ( većinu poslova za potrebe Općine odrađuje“ uredno“ godinama tvrtka u vlasništvu bliskog rođaka gsp. Kovačevića).

Skrećemo pozornost stanovnicima Općine da će se Općinski proračun vrlo brzo naći u velikim problemima budući su sudski postupci bivše pročelnice protiv Općine Jakšić zašli u završnu fazu a što u konačnici znači njezin povratak na mjesto pročelnice od kuda je protuzakonito i nasilno maknuta voljom lokalnog šerifa Kovačevića, te slijedi isplata svih zaostalih plaća i naknada a što će pasti na teret Općinskog proračuna u iznosu nekoliko stotina tisuća kuna!!!

Prije nekoliko mjeseci Općina je morala isplatiti troškove u iznosu od 19000,00 kuna na ime izgubljenog sudskog spora protiv jedne lokalne tvrtke. Naravno, takve činjenice nećete pročitati u hvalospjevima gsp. Kovačevića jer su kao takve vrlo nezgodne i neafirmativne po njega osobno.Jednako tako primijetili ste da od silno najavljivanih poduzetnika koji nasrću na prostor unutar gospodarske zone nema više niti slova a ista ta zona je uredno zarasla u raslinje te postala pista za utrku motorista željnih adrenalina. Pa barem netko da je našao zadovoljstvo u inoj. Ususret još jednoj zanimljivoj sjednici Općinskog vijeća kao i ususret Danu općine Jakšić Oporbena petorka postojano služi stanovnicima Općine bez obzira tko je ili nije uz nas.

Iza svake izgovorene i napisane činjenice imamo argumente i dokumentaciju, a institucijama koje opserviraju čelnika Općine smo ponudili svu potporu potrebnu da se dođe do temeljitog raščišćavanja svih postojećih dvojbenih situacija a ima ih napretek. Onoga trenutka kada se prestane otuđivati novac iz Općinskog proračuna novca će biti i više negoli dostatno za sve temeljne potrebe; od dostojanstvenih studentskih stipendija pa sve do sve veće potrebe za socijalnim naknadama a ne samo za povećanje načelnikove plaće u ovomu trenutku tj u neuspjelom pokušaju povećanja plaće tek pridošloj novoj pročelnici Upravnog odjela ( na sjednici vijeća u srpnju mjesecu) .

Svi vi apologete, koji iz nekih ( interesnih naravno) svojih razloga i nadalje podupirete ovakav rad gsp. Kovačevića,a tu prije svega mislimo na Požeško slavonskog župana i osam Općinskih vijećnika trebate biti svjesni da time nanosite nemjerljivu štetu Općini Jakšić i ljudima koji unutar nje prebivaju jer dajete legalitet lažima,manipulacijama,krivokletstvima,bahatostima i mobinzima svih vrsti. Nakon svega što je učinio krajnji je trenutak da se pokupi i ode te na taj način omogući prigodu Općini koja je pod silnim nadzorom raznih institucija da „ prodiše“ i krene naprijed u okviru mogućeg.

Na koncu javno pozivamo lokalne članove HDZ-e krajnje nezadovoljne s načinom upravljanja i vođenja stranke ( a koji se nama žale na isto) da smognu hrabrosti i istupe u cilju boljitka Općine i svih stanovnika jer je Interesna skupina vidno uzdrmana i dezorijentirana. Na raspolaganju imaju sjajnog čovjeka koji će ih zasigurno razumjeti i znati posavijetovati,cijenjenog gospodina dr Glavića, čelnika ŽO HDZ-e.

 

S poštovanjem,
Oporbena petorka Općine Jakšić

M.R./Z.B.

Tagovi: politika, oporbena petroka, jakšić, ivica kovačević, mladen raguž

48 SATI NA 034PORTALU

.

KOBNA VEČER: U prometnoj nesreći kod Velike jedna osoba smrtno stradala

.

Pridružite se dobrovoljnom darivanju krvi u Pakracu

.

Odličan desert: Vruća čokoladna senzacija gotova za 10 minuta

.

TUŽNA ISPOVIJEST MLADE HRVATICE IZ NJEMAČKE: Svaki dan se pitam hoću li se ujutro probuditi, ali kako da odem, gdje da odem?

.

Pogledajte koliko je osoba prošle godine u Hrvatskoj koristilo mjeru samozapošljavanja

.

Judo klub Slavonac ostvario odlične rezultate u Laktašima

.

Pogledajte kakvo je ime jedan Dalmatinac dao Požeštini na svojoj karti Hrvatske

.

Parkiranje na zelenoj površini kod dječjeg vrtića u Rudinskoj ulici

.

Nogometaši, animatori i ministranti na slavlju u požeškoj Katedrali

.

Katarina iz Bilica na putu do ostvarenja svojih snova

.

Četveročlana obitelj treba vašu pomoć

Građ. Zemljište Lovre pl. Matačića

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Danas razmjerno vjetrovito i iznadprosječno toplo

.

Održane obuke za zvanje Vatrogasac, Vatrogasni dočasnik i Vatrogasni dočasnika I klase

.

RK Požega nakon ʺdrameʺ pobijedio RK KTC

.

Marina Mihelčić zadovoljna s domaćim plesačima na kvalifikacijama za DANCE WORLD CUP

.

Zvonimir Jurković: ʺPosao potkivača konja kod nas je polako, skoro pa i nestaoʺ

.

Trebaju li članovi stranke ʺcrknutiʺ od gladi ili samo biti socijalni slučajevi?

.

Godišnja skupština katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji

.

Održano županijsko natjecanje u stolnom tenisu Školskih sportskih društava srednjih škola

.

Imaju li zračni jastuci rok trajanja?

.

Dr. Miro Kovač u Požegi: “Ne smijemo i nećemo (p)ostati stranka bez okusa i mirisa”

.

Javna priznanja Grada Požege bit će dodijeljena Vladimiru Baueru, Tomislavu Čmelaru (posthumno), Sebastijanu Dumančiću, Zvonku Papcu - Noti i Niskogradnji Jurčak d.o.o.

.

9. pokladno jahanje u Brodskom Drenovcu, 22.02.2020. g

.

Treba li voće saditi u prijestupnoj godini?

.

Sunčana subotnja šetnja Požegom 22.2.2020.

.

ʺZajedno u športuʺ- projekt za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju

.

NOVI ROMAN DANIJELA ŠPELIĆA Krimić inspiriran lokalnom ubojstvom

.

Redovite letačke aktivnosti Eskadrile borbenih aviona od 22. do 28. veljače

.

Detektivska posla 101- NADZOR

.

Ukoliko u prometu napravite ovaj potez, čeka vas 1.000 kuna kazne

.

Predavanje Stjepana Benkovića: ʺKako je počeo Domovinski rat u RHʺ

.

Impresivan potez: Sveta Nedelja službenike će plaćati prema ocjenama građana

.

Danas pretežno sunčano uz temperaturu zraka i do 15 °C

.

Danas od 17 sati dođite podržati stolnotenisače Požege protiv STK Vodovod iz Osijeka

FOTONALAZ

Parkiranje na zelenoj površini kod dječjeg vrtića u Rudinskoj ulici