NASLOVNAPOLITIKA
ʺHisterično manijakalni ispad načelnika Kovačevićaʺ

FOTO: 034 Portal

OPORBENA PETORKA OPĆINE JAKŠIĆ

ʺHisterično manijakalni ispad načelnika Kovačevićaʺ

28.12.2018. 08:39 | M.R/Z.B. PREGLEDA: 7943

Sve ono o čemu je Oporbena petorka kazivala unutar zadnjih godinu i pol dana, strpljivo i razumno pokušavala dati do znanja širokom auditoriju ne samo zainteresiranih čitatelja već i sugovornika potvrdilo se na netom završenoj sjednici Općinskog vijeća Općine Jakšić.

Ponovno kao niti jednom do sada nije uvršten niti kao prijedlog točaka Dnevnog reda Oporbene petorke što samo sugerira da niti temeljnog demokratičnog duha nema u odnosu većine naspram manjine unutar Općinskog vijeća.

Zašto i zbog čega se pozicija na čelu s načelnikom koji ih instruira i nameće mišljenje plaše i boje predloženih točaka Oporbene petorke ostavljamo vama poštovani čitatelji da donesete zaključak.


Eskalacija ili točnije nesvakidašnji incident koji je prouzročio načelnik gsp. Kovačević uz asistenciju njemu poslušnog i u potpunosti podređenog predsjednika Općinskog vijeća gsp. Oreškog je izbio u onom trenutku kada je Oporbeni vijećnik gsp. Raguž a pod točkom proračun za 2019. godinu konstatirao da se unutar tri stavke dramatično povećaju financijski iznosi iako je došlo do velikog pada cijena nafte na svjetskom tržištu pa tako i kod a tiče se poslova nasipavanja nerazvrstanih cesta,čišćenja otpada i sanacije divljih deponija u iznosu od skoro stotinu tisuća kuna. Uz napomenu da se radi o poslovima tvrtke koja je u vlasništvu bliskog rođaka načelnika gsp. Kovačevića.


U tom trenutku uslijed histeričnog napada gsp. Kovačević se ustao sa stolice urlajući i tražeći od gsp. Oreškog da ne dozvoli vijećniku gsp. Ragužu daljnje izlaganje. U sljedećem se trenutku zatrčao i krenuo prema izlaznim vratima u nakani da napusti sjednicu.

I umjesto da ga tada gsp. Oreški a zbog grubog kršenja odredbi Poslovnika o radu Općinskog vijeća izbaci s daljnjeg sudjelovanja u radu,prekine sjednicu i zakaže novu on prijeti gsp. Ragužu s udjeljivanjem treće opomene jer mu je prve dvije već dao unutar prvotnih 5 minuta sjednice.

No već nakon nekoliko minuta istu je i dodijelio i imenovanom vijećniku onemogućio daljnje sudjelovanje u radu a što je inače i cilj svake sjednice do sada bio.Na svaki način pokušavaju onemogućiti slobodu izričaja te u potpunosti zatrti demokratsko pravo svakog izabranog vijećnika da ispolji svoje slobodno mišljenje.Što kazati na ovo sve? Vrlo je jednostavno za pojasniti, gsp. Kovačević je navikao imati Općinsko vijeće koje samo klima glavom i aklamacijski podiže ruke za sve njegove tzv suvisle prijedloge,nije navikao imati u vijeću ljude koji mogu i znaju ali i smiju misliti svojom glavom i tako donositi odluke.

Oporbena petorka će poduzeti sve potrebne korake unutar demokratskih okvira te više neće dozvoliti ovakvo ponašanje kako načelnika tako još manje predsjednika Općinskog vijeća koji vjerojatno unutar svojih velikih privatnih životnih poteškoća biva dodatno pritisnut i obezglavljen jer nije lako bez obzira koje je i kakve nagrade primio zbog počinjene izdaje naspram Oporbene petorke a u korist načelnika sve to podnositi s glavom u pijesku.

Oporbena petorka mu nije ni za što kriva.

Da je načelnik pod velikim psihološkim pritiskom zorno potvrđuje i scena sa svečane sjednice Općinskog vijeća ( a na koju mnogi dojučerašnji njegovi intimusi nisu došli) gdje se u jednom trenutku doslovce raspao i rasplakao ne zbog pozitivnih emocija uslijed govora već zbog činjenice da mu za vratom stoje mnoge državne institucije i provode istrage zbog njegovog načina poslovanja koje

polako stiže na naplatu. U nedavnom demantiju na članak Oporbene petorke u kojemu naravno ništa nije demantirao iznosi sve svoje licemjerstvo ali i puku istinu krajnje nesvjesno služeći se citatom iz Biblije u kojemu „Svim svojim neprijateljima oprašta“..upravo to ,od trenutka kada smo se po njemu usudili kandidirati za Lokalne izbore mi smo njegovi neprijatelji samo iz razloga jer ne dijelimo njegovo mišljenje i konstantno ukazujemo na protuzakonito njegovo postupanje u načinu vođenja i upravljanja Općinom.

Poštovani i cijenjeni mještani Općine Jakšić, koristimo prigodu da pojasnimo situaciju i pobijemo laži načelnika i njegove svite protiv Oporbene petorke oko preimenovanja dijela ulice u Eminovcima u ime pokojnog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata Zorana Grubera.

Pojedini Oporbeni vijećnici su kao prvo iznijeli konstataciju da nas sve može biti sram jer nakon 27 godina od pogibije netko iz Zagreba a u ovomu slučaju pripadnici postrojbe Tigrova na čelu s gsp. Medvedom,ministrom branitelja su morali poslati inicijativu za istim a kako se načelnik pohvalio na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća već je 14 godinu načelnik no niti u peti mu nije bilo da pokrene takvu inicijativu.

Također je Oporbena petorka tražila i inzistirala da poginuli hrvatski branitelj Zoran Gruber dobije cijelu ulicu a ne samo dio jer ju je više negoli zavrijedio, i to Osječku ulicu u Jakšiću kao najveću.No sluha s druge strane nije bilo kao i inače kroz rad Općinskog vijeća. Sve to su pojedinci Oporbene petorke pojasnili izaslaniku ministra gsp. Tome Medveda gsp. Širiću koji je također izrazio žaljenje zašto nije mogla biti cijela ulica preimenovana. Prigodom svečanog otvorenja početka asfaltiranja spomenute ulice načelnik nije pozvao niti jednog vijećnika iz Oporbene petorke vjerojatno iz straha da se ne bi čulo nešto što bi njega kompromitiralo.

Nadalje žitelji Općine Jakšić trebaju spoznati apsurd koji na žalost više nije presedan negoli pravilo u radu načelnika Općine a radi se o tomu da je nakana načelnika i većine u Općinskom vijeću pristupanje obnove stare zgrade škole (uz Crkvu) u iznosu od 5860000,00 kuna ( pet milijuna osamsto šezdeset tisuća kuna) .Da, dobro ste pročitali, ne na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu kao niti na Heldenplatzu,Trgu junaka u Beču već u Jakšiću gdje je prosječna cijena nekretnine (obiteljske kuće) na žalost oko 20 tisuća Eura.

Nebuloza,užas i ludost. Nije bitno tko će financirati taj projekt bez ikakvog razumnog uporišta već se postavlja krucijalno pitanje tko želi i hoće izvući iz spomenutog projekta hrpu novaca možda za kupnju još jednog kontingenta zastava RH-e ili za kupnju atraktivnih zemljišta na moru???

Oporbena petorka će a zbog zaštite i interesa kako Općine Jakšić tako i RH-e zatražiti žurnu zaštitu Državnog odvjetništva RH-e a u skladu s odgovornim promišljanjem i gospodarenjem povjerene nam imovine kao članovima Općinskog vijeća.

Konstantna vrijeđanja,omalovažavanja i uvrede koje Oporbena petorka prima od strane načelnika ali i sve više predsjednika Općinskog vijeća kazuje samo da se stvara sveopća panika i uvlači strah od završetka istražnih postupaka kojih je predmet Općinski načelnik.

Poštovani načelnici,gradonačelnice/i Požeško slavonske županije .Možete li zamisliti sljedeću situaciju unutar svojih lokalnih samouprava kojima ste na čelu? Pod pritiskom i na traženje načelnika Kovačevića lokalni namještenik Općine te lokalna službenica kao i nova pročelnica a u pokušaju da pobiju presudu Upravnog suda u Osijeku koju je dobila u svoju korist bivša pročelnica JUO Općine Jakšić,daju ocjene o radu iste.Ne samo da je to protivno Pravilnicima o radu lokalnih službenika i namještenika već graniči s ludilom i očajem . Kako će namještenik ili niže rangirana službenica ocijeniti pročelnicu kada nisu niti kompetentni niti dovoljno stručni da uopće pojme njezine radne

aktivnosti. Pitamo se samo kako će ti isti ljudi imati snage i hrabrosti pogledati u oči bivšoj pročelnici koja ih je učila prve korake o radu unutar JUO..Najbolje od svega jest to što je ocjenu dala i nova pročelnica iako tada nije bila zaposlenik JUO!!! Službenik koji je odbio postupiti po zadanoj direktivi ubrzo nakon toga više nije bio zaposlenik Općine. Preostali vijećnici (njih 8) „hrabro“ šute iako većina njih zna sve detalje a napose vijećnik HSS-e koji je imao prigodu vidjeti sve te dokumente no kao i ostali ostao je nijem štiteći svoj osobni interes. Ističemo sve i obraćamo se vama budući da je načelnik Kovačević član HDZ-e te još više i član Županijskog odbora HDZ-e. Naravno sasvim slučajno su je svi akteri ocijenili nedovoljnom ocjenom. Konkretan slučaj predstavlja samo jedan u nizu primjera teške zloporabe ovlasti i položaja od strane gsp. Kovačevića. Ne možemo ne spomenuti i govor župana gsp. Tomaševića na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća koji nije izdržao a da ne prozove pojedince koji eto nemaju što drugo raditi već pišu koješta protiv načelnika Kovačevića!

Poručujemo našemu dragom županu da bi mu bilo puno pametnije da se posveti sebi (a ima više negoli opravdanih razloga) i digne ruke od Oporbene petorke jer ćemo biti prisiljeni primjereno odgovoriti nešto poput gsp. Ronka neki dan u Pakracu prigodom sjednice Savjeta za Slavoniju nakon čega je nijemo samo gledao u pod ne mogavši se sučeliti sa istinom,jer svi oni silno najavljivani projekti tijekom godina njegova kupovanja ostali su na žalost svih nas samo nijemo slovo na papiru.

Bi li mu bilo drago da ga podsjetimo kako je bivšu pročelnicu Općine Jakšić a koja mu se došla potužiti na neljudsko i krajnje neprimjereno ponašanje načelnika Kovačevića ( prijetio joj je između ostalog smrću) doslovce izrugivao,vrijeđajući ju te u jednom trenutku otvorio prozor Ureda slikovito joj pokazujući da može odmah skočiti i skončati svoj život bolje negoli da tuži načelnika gsp. Kovačevića inače njegovog osobnog prijatelja i svakodnevnog posjetitelja u Uredu župana. Uzgred joj kazavši da je već dovoljno dugo radila i da će na njezino mjesto doći netko mlađi! Kako bi bilo da se bivša pročelnica Općine Jakšić pojavi na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu kao svjedok optužbe i podastre bizarno i nasilničko ponašanje župana u svomu osobnom primjeru ? Čuvši sve pojedinosti kojima je bila izložena kako od načelnika tako i župana ministar gsp. Tomo Medved se vidno uzrujao kao i Predsjednica Republike prigodom audijencije na Pantovčaku te još poneki visoko pozicionirani dužnosnici kako HDZ-e tako i Vlade RH-e. Uspjeli smo poštovani čitatelji doći do vrha struktura HDZ-e u Zagrebu te upozoriti na stanje Općinskog ogranka HDZ-e na čelu s gsp. Obradovićem ( ravnatelj Osnovne škole) kojega koristi i iza kojega se skriva Općinski načelnik podređujući ga osobnim interesima.

Konstatacija je da se unutar Općine Jakšić događaju prijelomni trenuci koji će u konačnici svih radnji koje su tijeku donijeti razrješenje nagomilanih problema koji su se godina skrivali i bacali pod tepih.

Spomenut ćemo i studentske stipendije jer je raspisan natječaj, koje će iznositi 600,00 kuna iako je Oporbena petorka predlagala iz više negoli opravdanih razloga da iznos bude dostojanstven od 750,00 kuna a zbog činjenice da sredstava u proračunu ima više negoli dostatno. Evo činjenica, izvorni se proračun za 2019 godinu a zbog primjene novih odredbi Zakona o porezu na dohodak ( gdje sva sredstva ostaju na lokalnoj razini) uvećava sa 2.500.000,00 na 5.000.000,00 kuna ( stopostotno uvećanje). No načelnik i njegovi poslušnici nisu smatrali da je to vrijedno istoga pa su povećali plaću Općinskom načelniku a koji je nadalje podijelio vrlo izdašne Božićnice u iznosu 1250,00 kuna. Uskoro možemo očekivati i da sada u potpunosti svojim lojalnim zaposlenicima poveća i plaće. Ističemo i činjenicu da je kroz rebalans proračuna smanjio socijalne transfere za 20 tisuća kuna,sa 80 na 60 tisuća!!?? Dragi studenti i poštovani roditelji, visina mjesečne naknade kroz stipendiju studentsku je jednaka iznosu tzv. Cipelarine koju načelnik isplaćuje zaposlenim ( neki od njih imaju cijelih stotinu metara do radnog mjesta) a do prije nekoliko mjeseci i sebi te lokalnom namješteniku bez obzira na to što su na posao i s posla putovali službenim vozilima u vlasništvu Općine. Na taj su način Općinski proračun oštetili za desetke tisuća kuna a što predstavlja zloporabu ovlasti i položaja. Ističemo i

činjenicu da je nakon zadnje sjednice Općinskog vijeća načelnik pozvao sve vijećnike na tradicionalnu kako je on kazao večeru u Vetovu naravno na trošak svih poreznih obveznika. Od pozvanih se odazvalo samo 6 vijećnika, možete sami pretpostaviti koji su to. Na koncu ćemo samo najaviti a u idućem članku detaljnije opisati i predočiti najnoviji vrlo sofisticirani sustav uklanjanja i zbrinjavanja pasa lutalica koji već dugo primjenjuje načelnik Općine u svrhu uštede financijskih sredstava.

Na koncu želimo svima čestit i blagoslovljen Božić te uspješnu i daleko kvalitetniju Novu 2019 godinu .

Oporbena petorka Općine Jakšić

R.M.Z.B.

P.S. Poštovani studenti,svi vi koji ste se javili na oglašeni natječaj Općine Jakšić od 13. prosinca 2018. godine za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2018/2019 upozoravamo na pogrešku u pisanom natječaju a o čemu smo upozorili pročelnicu gđu. Gazilj 17.12. 2018. godine (koja nije odreagirala), gdje u uvodnom dijelu stoji pogrešno..“osim za apsolvente od 01. listopada 2018. do 31. srpnja 2018. godine“ . Natječaj se kao takav trebao poništiti ili učiniti ispravak pogreške kako bi bio legitiman i legalan.

Tagovi: jakšić, politika, oporbena petorka, ivica kovačević

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Tvrtka Dragana Kovačevića osumnjičena za uzgoj ʺtraveʺ od države ubrala više od milijun kuna poticaja

.

Danas je Svjetski dan gradova-Je li Požega grad po vašoj mjeri?

.

Sunčana šetnja Požegom 31.10.2020.

.

Migranti uhvaćeni u Španovici

.

Hrvatska danas broji više od 2700 novih slučajeva

.

Učilište Link-jer učenje je uvijek u modi!

.

Obitelj Nježić iz Pakraca udomila macu iz Udruge Sirius

.

Od sutra obvezna vožnja s upaljenim svjetlima! Tko ne upali tri stotice policiji plati

.

Građani sve više koriste usluge reciklažnih dvorišta: Rješavaju se starog namještaja, nagomilane odjeće i neispravnih kućanskih aparata

.

Učenici požeškog Đačkog doma zajedno uz virtualni topli napitak

.

Predavanje dr.sc. Gorana Krizmanića ʺPogled iz druge perspektiveʺ

.

Poezija požeške pjesnikinje Lane Derkač našla se u Antologiji objavljenoj u Kini

.

Od jučer 12 novopozitivnih, ukupno 158 aktivnih slučajeva

.

Vrijeme danas poluoblačno s mogućom kišom

.

Polaganjem vijenaca obilježen blagdan Svih svetih

.

Svi sveti, Halloween, Dušni dan, Dan mrtvih - koja je razlika?

.

Poljoprivrednici stiže predujam: Isplata 1,5 milijarde kuna u studenom!

.

Obnova crkve u Kaptolu

.

Crni Petak 2020. - Ovo su najatraktivniji gadgeti ove godine

.

U Hrvatskoj danas preko 2700 novozaraženih

.

Treba li se ʺkrpatiʺ po redu ili?!

.

Trenutni radovi dokaz su kako je izgradnja obilaznice goruće pitanje u Požegi

.

Savršena uz svaki obrok: Slasna peciva s tri vrste sira gotova za 30 minuta

.

Juniori Slavonije nakon jedanaesteraca pobijedili Slogu (Nova Gradiška) u 1/4 finalu regionalnog kupa

.

Riznica sjećanja Andrije Boškovića: Berbe grožđa u kutjevačkom vinogorju

.

Udruga socijalnih usluga Lipik i Srednja škola Pakrac postali Demenciji prijateljske ustanove

.

U Lipiku na Trgu u dvorištu pronađena mina

.

PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Oprezno u prometu za vrijeme blagdana!

.

Od jučer 7 novopozitivnih, ukupno 146 aktivnih slučajeva

.

Hrvati najradije biraju domaća vina, a kod izbora regije prednjači Dalmacija

.

Struje neće biti...

.

Vrijeme danas umjereno do pretežno oblačno

FOTONALAZ

Za sve navijače Hajduka: Torcida spektakularnim prizorima iz Splita proslavila 70. rođendan