Talijanski recept za predobre špagete koji se kuhaju ’ni od čega’

Špagete
(FOTO: Shutterstock)

17.4.2024. | 08:26 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 2038

Talijani su majstori za pripremu ukusne hrane od vrlo malo namirnica i koje su cjenovno prihvatljive. Pasta aglio e olio jedan je od takvih recepata.

Kao što ime kaže, riječ je o tjestenini koja se sljubljuje s talijanskim osnovama – češnjakom i maslinovim uljem, a koja se posebno priprema oko Napulja.

Pripazite na češnjak
Tajna ovoga recepta počiva na idealnoj metodi pirjanja češnjaka. Da bi jelo imalo savršen okus, češnjak je potrebno narezati na sitne kriške i polako ga propirjati u maslinovu ulju dok ne dobije zlatnožutu boju.


Ako je češnjak blijed, tjestenina neće imati punoću okusa. Ako je pak pretaman, dobit će gorčinu koja će uništiti okus cijelog jela. Ljubitelji ljutih stvari u ovo jelo dodaju i pahuljice čilija, koje jelu daju novu dimenziju, a na kraju sve zajedno završe s nešto svježeg peršina.


Sastojci za tjesteninu aglio e olio:
400 grama sušenih špageta
125 ml maslinova ulja
5-6 češnja češnjaka
½ čajne žličice pahuljica čilija
soli i papar po želji
svježi peršin za posipanje po želji
Guanciale

Priprema:
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Češnjak očistite i narežite na tanke kriške.
U tavu stavite ulje i češnjak te ih zagrijavajte na laganoj do umjerenoj temperaturi dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Za to će vam trebati 10 do 15 minuta.
Kada ste zadovoljni bojom propirjanog češnjaka, sve prelijte preko kuhane tjestenine i dobro promiješajte. Posolite, popaprite, a po želji dodajte i pahuljice čilija.
Ukrasite svježim peršinom prije posluživanja. Dobar tek!

izvor: Pun kufer


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI