Recept za tjesteninu sa pršutom i mascarponeom

Mascarpone
(FOTO: iStock)

11.5.2024. | 08:59 | Glas Istre
IZVOR: glasistre.hr
Pregleda: 416

Pršut i rikola poznata su kombinacija kao nadjev na omiljenoj pizzi. Ali ovaj dvojac također izgleda sjajno u receptima s tjesteninom. Osobito u kombinaciji s mascarponeom za stvaranje kremastog umaka. Ovo jelo stvarno miriše i ima okus na proljeće.

Sastojci:
500 g tjestenine (bilo koja vrsta)
2 glavice luka
2 češnja češnjaka
1 limenka pasirane rajčice
150 g mascarponea
1 vezica rikole
100 g pršuta
svježi parmezan
papar
sol
maslac

Priprema:
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Rikolu operite, osušite i natrgajte na komadiće veličine zalogaja. Luk i češnjak nasjeckajte na sitne kockice pa ih propirjajte na maslacu. Dodajte konzerviranu rajčicu i pustite da tekućina malo prokuha.


Sada dodajte mascarpone i pustite da se otopi uz miješanje. Umak začinite paprom i solju. Pršut narežite na trakice širine 2 cm pa dodajte u umak s rikolom i tjesteninom i promiješajte.
Dobar tek!


izvor: Glas Istre



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI