Vincelovski tjedan započinje na jezeru Bistra

Vinograd iznad Kaptola
(FOTO: Vjeran Blašković)

13.01.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 7660

Vincelovski  tjedan započinje  sutra (subota, 14. siječnja) u  Kaptolu. Domaćini  i  organizatori  ovog  tradicionalnog  druženja  vinogradara  i  vinara  su  Udruga V.V.V. općine  Kaptol  i Općina  Kaptol.  

"Kaptol je smješten u srcu kutjevačkog vinogorja s velikom proizvodnjom grožđa i osnovna je baza Kutjevu d.d. za proizvodnju vrhunskih vina. Unazad nekoliko godina i mnogi drugi kupci su nabavljali grožđe iz kaptolačkih vinograda. Zašto imamo tako kvalitetnu proizvodnju? Sigurno je jedno, da samo kvalitetan i dobar rad u vinogradu može donijeti učinak jer vinograd ne treba gospodara nego slugu koji će pratiti sve sadržaje vezane uz vinograd. Početak vinogradarske godine zove se Vincelovo. Naši vinogradari znaju i dobro proslaviti u slavu svoga zaštitnika Sv. Vinka. U Kaptolu je tradicionalan i nesvakidašnji običaj, da mjesni župnik s pomoćnicima obavlja blagoslov vinove loze u vinogradu uz kulturno–umjetničko društvo", stoji u najavi koju potpisuje Ferdinand Novak, predsjednik Udruge VVV Kaptol.

Kaptolčani će Vincelovo proslaviti na jezeru Bistra u subotu. Okupljanje je zakazano za 11 sati. Oko podneva ići će se u blagoslov vinove loze, a potom je najavljen zajednički ručak. Poslijepodne od 14 sati počinje kulturno-zabavni program koji će trajati do ponoći. Svirat će kaptolački tamburaški sastav Castrum.


Organizatori čekuju veliki broj posjetitelja, prijatelja i gostiju kaptolačkih vinogradara, a oni se uvijek dobro pripreme za "okršaj" pa naprave dobru gastro i vinsku ponudu. Već tradicionalan vincelovski grah, pečena kobasica i slanina su uvijek nedostatni u ponudi jer se broj posjetitelja svake godine povećava.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI