Muškarac (45) iz Požege pao s 5 kg marihuane

Zaplijenjena marihuana
(FOTO: Lidija Galić)

28.10.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 14132

Pet kilograma marihuane policija je u subotu zaplijenila kod 45-godišnjeg Požežanina. Riječ je o liječenom ovisniku, višestrukom povratniku otprije poznatom policiji zbog kaznenih i prekršajnih djela zlouporabe i prodaje droge. Drogu je uzgajao na širem području Požege.



- To je najveća pojedinačna zapljena cannabis marihuane u ovoj godini. Provođenjem kriminalističkog istraživanja i poduzimanjem niza policijskih mjera i radnji zaplijenjeno je nešto više od pet kilograma droge i digitalna vaga. Drogu je sam proizveo s namjerom daljnje prodaje i stjecanja protupravne imovinske koristi. Zbog svega navedenog je priveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu - rekao je Josip Vidović, vođa grupe kriminaliteta droga u PU požeško-slavonskoj.





Vrijednost zaplijenjene droge je između 70 i 80 tisuća kuna. Prodajom na ulici, odnosno na malo taj iznos je višestruko veći. Kazna za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama je od jedne do 12 godina zatvora.



Inače, u prvih deset mjeseci ove godine evidentirano je 35 kaznenih djela i 43 prekršaja iz domene zlouporabe droga. To je u odnosu na lani povećanje od devet posto.


 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI