Da bismo poboljšali vaše iskustvo na ovim stranicama, 034portal koristi kolačiće. Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića.
Više o tome - Slažem se

Impressum | Oglašavanje

(Iz arhiva) (foto: M.M.)

(Iz arhiva) (foto: M.M.)

| politika | vijesti i teme

OPORBENA PETORKA OPĆINE JAKŠIĆ

Kovačević ruši vjerodostojnost Povjerenstva HDZ-a!

M.R./Z.B. - 12.10.2017. @ 10:11 - 5316 pregl.

Objavi na Facebooku

Tagovi: jakšić, hdz, petorka

Vezani članci:

U Eminovcima počela izgradnja pješačke staze- moguće povezivanje s Požegom

Oporbena petorka upozorava na kršenje odredbi Poslovnika

Vidi još
Pretražite arhiv:


JAKŠIĆ Osvrćući se na jučerašnji istup prof.dr.sc. Željka Glavića, predsjednika Povjerenstva HDZ-a Požeško slavonske županije, ističemo svoje zadovoljstvo što je upravo cijenjeni gsp. dr Glavić postavljen iz vrha HDZ-e da koordinira i u određenom vremenskom periodu predloži osobu koja će zasjesti na čelo ŽO HDZ-a.

Bitnost se sastoji u tomu što je HDZ-e na poziciji upravljanja svim segmentima kako društvenog tako i gospodarskog života stanovnika županije tako da nam nije svejedno bez obzira na stranačke boje tko je čelnik najveće političke opcije unutar našega miljea življenja.

Ispravit ćemo cijenjenog dr Glavića jer je jučer nehotice kazao krivo tj da je HDZ-e na čelu svih općina i gradova te same županije što nije točno budući da u Općini Jakšić HDZ-e nije na vlasti tj nema niti predsjednika niti potpredsjednika Općinskog vijeća iako putem poslije izborne trgovine sa dvoje vijećnika liste Željka Kalića neizravno ima utjecaj na većinu.No činjenica jest da je politika HDZ-e na razini Općine Jakšić a isključivo zbog načina rada i ophođenja s članovima stranke kao i odnos prema stanovnicima Općine vodstva stranke i načelnika gsp. Kovačevića koji iz sjene upravlja radom iste , jedini krivac za poraz na zadnjim Lokalnim izborima.

Skrećemo pozornost iz najplemenitijih pobuda dr Glaviću na gsp. Kovačevića koji je na zaprepaštenje velikog broja članova HDZ-e Općine Jakšić kao i velikog broja stanovnika Općine izabran kao član Povjerenstva koje treba iznjedriti jedan novi,suptilniji i životvorniji HDZ-e, znatno drugačiji od dosadašnjeg .

Poznavajući rad i metodologiju rada i poimanja transparentnosti poslovanja gsp. Kovačevića ne možemo shvatiti niti prihvatiti tu činjenicu da će isti s obzirom na svoje karakteristike biti dio ekipe i sjediti uz bok gsp.dr Glavića,gsp.Darka Puljašića,gsp. Pavičića,gsp. Vlade Bobana i inih sa istim ciljem tj restrukturiranja i revitalizacije HDZ-e.

Zar je moguće poštovani gsp. dr Glaviću da ćete razgovarati o preporodu stranke s osobom gsp. Kovačevićem koji je ne tako davno pred velikim brojem svjedoka zaprijetio bivšoj pročelnici Općine Jakšić smrću da bi joj nedugo nakon toga dao i otkaz Ugovora o radu. To je osoba koja je gsp. Kovačevića učila osnovne pojmove upravljanja lokalnom samoupravom. To je nadalje gsp. dr Glaviću osoba koja je kod prodaje Državnog zemljišta bila istrovremeno predsjednik Povjerenstva,načelnik i veliki kupac te i takve zemlje.To je osoba koja tjera zaposlenike JUO Općine na krivokletstva na sudu u brojnim parnicama pred nezadovoljnim stanovncima Općine koji se osjećaju prevarenim upravo zbog načina prodaje zemlje.

Ističemo i njegova zaštitnika i savjetnika gsp. Tomaševića,župana požeško slavonskog oko kojega se ovih dana digla velika buka a koji je bivšoj pročelnici Općine Jakšić nakon što mu se životno ugrožena prijetnjom ubojstvom od strane gsp. Kovačevića došla požaliti i zatražiti pomoć i zaštitu kao župan isti bez trunke samilosti obraća u stilu nedostižne moći i bahato štiteći postupak gsp. Kovačevića kazujući "da joj je najbolje da sve skupa čim prije zaboravi i ne pomišlja na sudske postupke jer njima ne može nitko ništa".

To je načelnik ,gsp. dr Glaviću koji ukida subvencionirani prijevoz za srednjoškolsku djecu na uštrb imaginarne Gospodarske zone ili još drastičniji primjer nerazumjevanja živućih potreba,iznalazi 100 tisuća kuna za gradnju garaže gdje bi smjestio traktor i priključke a nema sredstava što je apsurd unutar lokalne samouprave za stipendiranje svih redovnih studenata.

Ili primjer sljedeći,pored službenog vozila koji uzgred samo on vozi jer ga je u potpunosti privatizirao svaki mjesec bez imalo grižnje savjesti uzme "cipelarinu" u iznosu od 550-600 kuna a mjesečna radnička karta (autobusna) košta 602,00 kuna (prije nedavnog poskupljenja).

Zar je to moralni lik osobe koja uopće može i teži ka nekakvoj promjeni postojećeg stanja unutar HDZ-e? Naravno da je odgovor NE,pogledajte primjer njegova savjetnika gsp. Tomaševića kojemu je stranka dala prigodu i blagodat da postane župan u dva mandata ,sada kada je svojim osebujno raskošnim postupcima doveo cjelokupnu stranku u vrlo neugodnu poziciju nema nakanu da spriječi daljnju blamažu stranke dati časno ostavku i kazati jedno veliko "hvala" za uopće prigodu da bude biran.Kada predsjednik stranke gsp. Plenković decidirano najavi ostavku župana u problemima (kao javna osoba ne može odvojiti javno od privatnog a što neki u strahu iskazivanja mišljenja sugeriraju pogrešno) kada to isto ponovi predsjednik Hrvatskog sabora a dotični gsp. Tomašević počne uvjeravati pučanstvo pa i cijelu Lijepu našu u svoju nevinost onda se zapitajmo svi skupa do kuda seže ljudska bahatost i pokušaj zaštite dostignutih pozicija koja se očituje u materijalno financijskim aspektima.

Uz iskrene želje gsp. dr Glaviću,gsp. Puljašiću i inima iz Povjerenstva ŽO HDZ-e da prebrode sve poteškoće i iz ne baš ugodne situacije iznjedre jednu novu dimenziju HDZ-e na zadovoljstvo svih stanovnika Požeško slavonske županije jer izbora velikih nemamo Oporbena petorka stoji na raspolaganju napose gsp.dr Glaviću .

S poštovanjem,

Oporbena petorka Općine JakšićZadnjih 48 sati na 034portalu:

Ljepotica Josipa Maričević iz Batrine, a najbolji čvarak pripremila Nives Berić iz Požege

Najbolji grah na Grahfestu pripremila ekipa ¨Šumari¨, Udruženje obrtnika Požega osvojilo treće mjesto

Spektakularno kolo u Požeško slavonskoj Primeri

Studijsko putovanje na Veleučilište u Karlovac i Plitvička jezera

36- godišnjakinja i 41- godišnjak se potukli u kafiću

25- godišnjak napuhao 1,24 promila i prespavao u policiji

Danas također umjereno i pretežno oblačno s povremenom kišom

HGSS, policija, vatrogasci i hitna pomoć ovaj vikend imali pune ruke posla

Struje neće biti u sljedećim naseljima i ulicama

Za sinoćnju prometnu na cesti Požega - Mihaljevci kriv alkohol

FOTO Dani kruha u župi sv. Mihaela Arkanđela, Stražeman, 22.10.2017.

Zadnjih 48 sati na 034portalu:

Mlađi pioniri Nk Slavonije uvjerljivi u gostima, stariji u Požegi

FOTO VETOVO: 4. Etno susreti Požeštine i 4. Čvarkijada 2017.

Pronađena nestala Kata Kljajić iz Bešinaca

Biskup Škvorčević posjetio ekumenskog patrijarha Bartolomeja u Carigradu

SDP: ¨Požega će možda ostati bez pitke vode!¨

Knjižnica u Kaptolu privremeno je nedostupna

Otvorenje Dnevnog centra za starije osobe u Lipiku

Lipik rutinski protiv Slavena, Jakšić zaustavio Dinamo

Velika promjena vremena: Meteoalarm izdao niz upozorenja za gotovo cijelu Hrvatsku

Potraga za Katom Kljajić još uvijek traje

Judo klub ``Judokan`` 26. listopada obilježava Svjetski dan juda u Požegi

HGSS traga za nestalom Katom Kljajić iz Bešinaca

Popularno

Pronađena nestala Kata Kljajić iz Bešinaca

Sunčana šetnja Požegom: 21.10.2017.

Za sinoćnju prometnu na cesti Požega - Mihaljevci kriv alkohol

VETOVO: 4. Etno susreti Požeštine i 4. Čvarkijada 2017.

Potraga za Katom Kljajić još uvijek traje

Anketa

Treba li župan Tomašević dati ostavku?

1. DA

2. NE

Rezultati

034portal.hr ISSN 1848-0748 - Impressum | Oglašavanje | Uvjeti korištenja (c) Medijsko informativni centar d.o.o. 2015.