Da bismo poboljšali vaše iskustvo na ovim stranicama, 034portal koristi kolačiće. Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića.
Više o tome - Slažem se

Impressum | Oglašavanje

Glumci i redatelj predstave

Glumci i redatelj predstave "Kućni pritvor" (foto: M.M.)

| kultura/scena | vijesti i teme

PREMIJERA PREDSTAVE KUĆNI PRITVOR

Gero:¨ Pravi potez ili sreća je to što sam našao odličnu ekipu i redatelja¨

M.M. - 28.06.2017. @ 11:21 - 4306 pregl.

Objavi na Facebooku

Tagovi: gero, premijera

Vezani članci:

besplatno pogledajte film ¨Vinko¨ online

Ćiro Blažević glumi psihijatra u Gerinom ¨Vinku¨: ¨Sine, a jesi dosadan u p.m., `ajde da to snimimo¨

Vidi još
Pretražite arhiv:


POŽEGA Jučer je pred mnoštvom publike u Gradskom kazalištu Požega održana premijera predstave "Kućni pritvor" prema tekstu Hrvoja Podobnika odnosno Gere koji je bio glavni glumac uz još dvoje glumaca Matiju Majora i Anu Takač te redatelja Lovru Krsnika.

Gero je tekst za ovu predstavu napisao 2014. te ga je uspio 2017. "staviti" u funkciju.Naime u samoj predstavi radi se o vijećniku koji je glavni lik Tomislav Božić, a glumi ga baš Gero. Tomislav je veterinar koji se odlučio kandidirati na izborima te je sa svojom nezavisnom listom osvojio jedno mjesto u Gradskoj skupštini, dok je preostalih 20 mjesta pripalo dvjema vladajućim strankama. Svoj daljnji rad kao političar usmjerio je ka otklanjanju nepravilnosti i nezakonitih radnji pri čemu je mnogima stao na žulj. Pa je tako, stjecajem okolnosti, završio u kućnom pritvoru kod svoje mame.
Gero je na ideju samog teksta i predstave došao zato što je od 2003 godine u kazalištu te želio je nešto napraviti i na daskama.

"Prilike oko takvog "projekta" nisam dobivao što nije čudno za Hrvatsku, a kamoli za Požegu jer čovjek mora napraviti sam svoj tekst, produkciju, predstavu itd. Pravi potez ili sreća je to da sam unatoč poteškoćama našao pravu ekipu odnosno što sam angažirao redatelja Lovru Krsnika koji je to sve realizirao." - rekao je Gero
"Ovo sve je jedno zanimljivo putovanje koje je 27. lipnja doživjelo jednu novu fazu. Kako smo u Zagrebu radili veći dio proba kada smo došli u Požegu morali smo se prilagoditi većem prostoru.

U samoj predstavi su četiri lika ali tri glumca jer jedan lik odnosno Matija Major glumi Božićevu majku i njegovog odvjetnika te je to također jedan od momenata koji dodatno sve to približava publici." - dodao je redatelj Lovro Krsnik
Što se tiče odnosa između glumaca na daskama jako je dobar jer manje-više svi glumci se poznaju od prije i već su nekoliko puta surađivali kao što navodi i glumica Ana Takač.
"Nikada ništa ne dobijemo slučajno pa tako i svaki lik otkriva nešto o nama samima ili nešto na čemu trebamo raditi ili da se riješiš nekakvih malih predrasuda.

Rad na ovoj predstavi bio je intenziva, jer kazalište je živo i svaka predstava nosi nešto svoje koliko god ju puta ponavljali." - rekla je glumica Ana Takač
Matija Major kaže kako su treći put u Požegi te se nadaju kako ova premijera prikazuje, dokazuje i dopire do svakog gledatelja jer svatko se kroz predstavu može naći pošto ne samo da je bazirana na politiku, već se postavljaju pitanja nemogućnosti ostvarenja ciljeva, prikaz kako ti drugi kroje sudbinu, manipuliraju tobom jer na žalost stanje je takvo kakvo je.

"U predstavi imam dvije uloge koje su malo zahtjevne tako da nije lagano jer su baš ta dva lika ključna u odnosu prema glavnome ali tu je i izazov jer jedan od likova je žensko." - dodao je MajorSvi zainteresirani za ovu predstavu mogu danas doći u Gradsko kazalište Požega u 20:00 sati te uz mnogo smijeha pogledati reprizu jučerašnje premijere koja vas zasigurno neće razočarati.Zadnjih 48 sati na 034portalu:

Kreativna akcija mladih ¨Isus u Pješačkoj¨

HDZ-ovci obilježili 18. godišnjicu smti dr. Franje Tuđmana

FOTO Koncert grupe The Rockeri u Pleternici 09.12.2017.

Danas u Kaptolu adventski koncert uz VA ¨Brevis¨ u Župnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Kaptolu

Lijepa zemlja u kojoj su najveći Hrvati najnepismeniji, a svi drugi su im kurve i pederi

Biskup Škvorčević posjetio prognaničko naselje Kovačevac

Danas djelomice sunčano i bez oborina

Pakrački učenici osvojili prestižno mjesto na Palačinkijadi

Zadnjih 48 sati na 034portalu:

FOTO Snježnim putevima požeško - slavonske županije 09.12.2017.

Početak proljetnog dijela prvenstva u 1. Županijskoj nogometnoj ligi predviđen je za 18. 03. 2018.

Obilježena 18. godišnjica smrti Franje Tuđmana

Večeras u Pleternici humanitarni ¨Moto koncert¨ u restoranu ¨Buba¨

FOTO Snježna šetnja Požegom 09.12.2017.

Evo što će se prikazivati na HTV 5

Hrvatska se jutros probudila pod snježnim pokrivačem

Pejaković:¨Nismo ovdje da bismo nastavili gdje je ¨PUMA¨ stala, nego idemo na novu, puno veću razinu¨

Dodijeljena ¨Zlatna kuna¨ za 2016. godinu

Popularno

Automobilom naletio na pješakinju

Koncert grupe The Rockeri u Pleternici 09.12.2017.

Snježna šetnja Požegom 09.12.2017.

Nestala Simeona Vučković

Snježnim putevima požeško - slavonske županije 09.12.2017.

Anketa

Treba li župan Tomašević dati ostavku?

1. DA

2. NE

Rezultati

034portal.hr ISSN 1848-0748 - Impressum | Oglašavanje | Uvjeti korištenja (c) Medijsko informativni centar d.o.o. 2015.