Da bismo poboljšali vaše iskustvo na ovim stranicama, 034portal koristi kolačiće. Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića.
Više o tome - Slažem se

Impressum | Oglašavanje

Branko Ognjenović u Obrtničkoj školi (foto: M.M.)

Branko Ognjenović u Obrtničkoj školi (foto: M.M.)

| društvo | vijesti i teme

GRADSKI MUZEJ POŽEGA

Radionica izrade vinogradarskog ćevapa u Obrtničkoj školi

Mladen Mirković - 11.01.2017. @ 10:33 - 5279 pregl.

Objavi na Facebooku

Tagovi: hrana, obrtnička škola, gradski muzej

Vezani članci:

Čemu zapravo služi ladica na dnu štednjaka?

Mlijeko uvozimo iz Poljske, a riba stiže iz Ugande i Angole

Vidi još




Pretražite arhiv:


POŽEGA Gradski muzej Požega, zahvaljujući činjenici da je vinogradarski ćevap zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske, dobio je određena sredstva Ministarstva kulture kojima organizira radionicu izrade tog zaštićenog Vinogradarskog ćevapa i ostalih odabranih jela muzeja u loncu.



"Želja nam je ohrabriti ugostitelje da ova jela s pričom koriste na svojim menijima i da na neki način pokrenemo ovu zanimljivu turističku priču u našem kraju", rekla je Maja Žepčević Matić.



"Ja sam ovdje kao predavač na sveučilištu Libertas u Zagrebu bio uključen u radionicu za svabljivanje klasičnih i tradicionalnih požeških jela u suvremene jelovnike po mogućnosti u suvremenom ugostiteljstvu u hotelijerstvu. Ono što sam ja na teorijskom dijelu rekao i htio istaknuti to je da nije dovoljno imati samo recept, da nije dobro imati povijesnu il neku drugu podlogu nego je važno kako se treba ispričati ukupna marketinška priča da bi neko jelo završilo i imalo svoj život u suvremenom hotelijerstvu ui ugostiteljstvu. Kada govorimo o priči koja prati jedno jelo ili bilo koji proizvod ili uslugu u današnjem vremenu u kojem živimo, nije dovoljno da imate nešto kvalitetno bitno je kako će te to ispričati. Današnji mediji kao što su društvene mreže, Internet, komunikacije omogućavaju da to bude brže nego prije da se multikomunikativno koriste informacije dase uz jedno jelo ispriča jedna priča utemeljena na povijesti. Sa sigurnošću mogu reći da ljude dobra priča privlači u smislu emocija, jedinstvenosti kada kažete da Vinogradarski ćevap možete jesti samo u Požegi", rekao je doc.dr.sc. Davor Perkov, prof. v.š.



Branko Ognjenović akademik kuharstva je rekao kako se na radionici može naučiti prepoznati stare stvari, kako Vinogradarski ćevap dovesti na stranice svijeta da ljudima koji čitaju. "Jednostavno napravimo jednu "pecalicu" da dođu u naše krajeve te da ih upoznamo s našom kulturom stola i kuhinje. Jer mi imamo prekrasnu namirnicu koja ima svoj identitet, koja ima svoje ja i  kada se spoji u prekrasna jela koja su nekada bila u ovim krajevima pa i dan danas, malo je problem što se mi sramimo nekih svojih jednostavnih i običnih jela pa mislimo zato što je jednostavno, da to nije dobro ili nećemo to dati ljudima. Slavonija itekako ima što dati i ponuditi i smiješna je priča može li Slavonija nahraniti goste, itekako da može nahraniti goste. Cijela priča je u akciji ovoj da se što više približi na jedan ljepši način da bi ljudi mogli to imati u svojim ugostiteljskim radnjama", rekao je Branko Ognjenović.



Danas u 14:00 sati u Auli Obrtničke škole u Požegi održava se okrugli stol i kušaonica pod nazivom "Zna li Slavonija nahraniti gosta?" što će ujedno biti i završno događanje ove radionice.



Zadnjih 48 sati na 034portalu:

Otvoren Festival znanosti 2017. u Požegi

Neferović ispunjava obećanje, ne zanima ga egzistencija poduzetnika u pješačkoj zoni

Na maratonu u Beogradu Pisarović prvi u kategoriji M65

Požežani brončani na turniru u Beogradu

Požežani izdominirali na XX. Hrvatskom prvenstvu u bodybuildingu i fitnessu

21-godišnja pijana vozačica bez vozačke dozvole sletjela u putni kanal u Trenkovu

18-godišnjak s marihuanom i dragovoljna predaja revolvera s 333 komada streljiva

Za razbojništvo u Požegi osumnjičena dva muškarca (17 i 43)

73- godišnjakinji ukrali bankovnu karticu i novac

U Lipiku ukraden bicikl marke ¨Storm¨

Danas će bez struje biti...

Luka Brus i Antun Puklavac odvojili treće mjesto na turniru u Zenici

Matej Plavček potpisao ekskluzivni ugovor s Friš Recordsom

Duhovna obnova za mlade u požeškoj katedrali

Napokon sunčano i toplije vrijeme

BBK Body Art na državnom natjecanju u bodybuildingu

Vidovčanima druga prvenstvena pobjeda u Kutjevu, borba za ostanak se potpuno zakuhala

Zadnjih 48 sati na 034portalu:

Nove nade u Nezavisnim listama ili će biti sve po starom!?

Svoje mjesto u zborniku našli i radovi učenica iz Požege

Eko metode oporavka biljaka nakon ledenog vala

Lipik ugostio obilje narodne izvorne pjesme, plesa i običaja

Susret biskupa Škvorčevića s primateljima stipendija Požeške biskupije

Predstavljanje Nezavisne liste mladih i Mladena Raguža

Franjo Memedović: ¨Ne znam zašto i kome se gradonačelnica Pleternice tako jako zamjerila !?¨

U Viškovcima prezentiran projekt ¨Zeleni otok za čisti potok¨

Nedjelja božanskog milosrđa, prva nedjelja poslije Uskrsa

Popularno

Koncert grupe S.A.R.S. u Platinumu u Požegi 21.04.2017.

Subotnja šetnja Požegom i Županijski sajam na Trgu sv. Trojstva 22.04.2017.

21-godišnja pijana vozačica bez vozačke dozvole sletjela u putni kanal u Trenkovu

Franjo Memedović: ¨Ne znam zašto i kome se gradonačelnica Pleternice tako jako zamjerila !?¨

Nove nade u Nezavisnim listama ili će biti sve po starom!?

Anketa

Odobravate li blagdansko pucanje vatrenim oružjem?

1. DA

2. NE

Rezultati

034portal.hr ISSN 1848-0748 - Impressum | Oglašavanje | Uvjeti korištenja (c) Medijsko informativni centar d.o.o. 2015.