Da bismo poboljšali vaše iskustvo na ovim stranicama, 034portal koristi kolačiće. Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića.
Više o tome - Slažem se

Impressum | Oglašavanje

Branko Ognjenović u Obrtničkoj školi (foto: M.M.)

Branko Ognjenović u Obrtničkoj školi (foto: M.M.)

| društvo | vijesti i teme

GRADSKI MUZEJ POŽEGA

Radionica izrade vinogradarskog ćevapa u Obrtničkoj školi

Mladen Mirković - 11.01.2017. @ 10:33 - 5551 pregl.

Objavi na Facebooku

Tagovi: hrana, obrtnička škola, gradski muzej

Vezani članci:

Hrana je puno jeftinija u Srbiji i BiH, pogledajte što se najviše isplati kupovati u susjednim zemljama

Trik s kojim vam palačinke više nikada neće ispasti žilave

Vidi još




Pretražite arhiv:


POŽEGA Gradski muzej Požega, zahvaljujući činjenici da je vinogradarski ćevap zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske, dobio je određena sredstva Ministarstva kulture kojima organizira radionicu izrade tog zaštićenog Vinogradarskog ćevapa i ostalih odabranih jela muzeja u loncu.



"Želja nam je ohrabriti ugostitelje da ova jela s pričom koriste na svojim menijima i da na neki način pokrenemo ovu zanimljivu turističku priču u našem kraju", rekla je Maja Žepčević Matić.



"Ja sam ovdje kao predavač na sveučilištu Libertas u Zagrebu bio uključen u radionicu za svabljivanje klasičnih i tradicionalnih požeških jela u suvremene jelovnike po mogućnosti u suvremenom ugostiteljstvu u hotelijerstvu. Ono što sam ja na teorijskom dijelu rekao i htio istaknuti to je da nije dovoljno imati samo recept, da nije dobro imati povijesnu il neku drugu podlogu nego je važno kako se treba ispričati ukupna marketinška priča da bi neko jelo završilo i imalo svoj život u suvremenom hotelijerstvu ui ugostiteljstvu. Kada govorimo o priči koja prati jedno jelo ili bilo koji proizvod ili uslugu u današnjem vremenu u kojem živimo, nije dovoljno da imate nešto kvalitetno bitno je kako će te to ispričati. Današnji mediji kao što su društvene mreže, Internet, komunikacije omogućavaju da to bude brže nego prije da se multikomunikativno koriste informacije dase uz jedno jelo ispriča jedna priča utemeljena na povijesti. Sa sigurnošću mogu reći da ljude dobra priča privlači u smislu emocija, jedinstvenosti kada kažete da Vinogradarski ćevap možete jesti samo u Požegi", rekao je doc.dr.sc. Davor Perkov, prof. v.š.



Branko Ognjenović akademik kuharstva je rekao kako se na radionici može naučiti prepoznati stare stvari, kako Vinogradarski ćevap dovesti na stranice svijeta da ljudima koji čitaju. "Jednostavno napravimo jednu "pecalicu" da dođu u naše krajeve te da ih upoznamo s našom kulturom stola i kuhinje. Jer mi imamo prekrasnu namirnicu koja ima svoj identitet, koja ima svoje ja i  kada se spoji u prekrasna jela koja su nekada bila u ovim krajevima pa i dan danas, malo je problem što se mi sramimo nekih svojih jednostavnih i običnih jela pa mislimo zato što je jednostavno, da to nije dobro ili nećemo to dati ljudima. Slavonija itekako ima što dati i ponuditi i smiješna je priča može li Slavonija nahraniti goste, itekako da može nahraniti goste. Cijela priča je u akciji ovoj da se što više približi na jedan ljepši način da bi ljudi mogli to imati u svojim ugostiteljskim radnjama", rekao je Branko Ognjenović.



Danas u 14:00 sati u Auli Obrtničke škole u Požegi održava se okrugli stol i kušaonica pod nazivom "Zna li Slavonija nahraniti gosta?" što će ujedno biti i završno događanje ove radionice.



Zadnjih 48 sati na 034portalu:

HGSS traga za nestalom Katom Kljajić iz Bešinaca

FOTO Sunčana šetnja Požegom: 21.10.2017.

¨Dar od srca¨ skupio proizvoda u vrijednosti više od 60 tisuća kuna

Gradonačelnik Kutjeva započinje novo razdoblje transparentne politike

Mjesec hrvatske knjige – brojne manifestacije i besplatan upis prvašića i vrtićaraca

Franjo Mazal predstavio novu zbirku pjesama ¨Pozdrav kumu¨

Kontinuirani pad broja djece

Milan Krajnović više nije trener Graničara iz Bučja

HPD Sokolovac najavljuje izlet na Aršani

Struje neće biti ...

Još danas uživajte u suncu- sutra velika promjena vremena

Zadnjih 48 sati na 034portalu:

Koncert zagrebačkog kvarteta saksofona

Najvažnija riječ koju danas izgovaramo je: HVALA!

FOTO Dani kruha u OŠ A. Kanižlića u Požegi, 20.10.2017.

18-godšnjak bacio opušak cigarete i zapalio dvorišnu zgradu

Ukrali stabla bukve i hrasta u vlasništvu ¨Hrvatskh šuma¨

Gradonačelnik Puljašić potrebitima podijelio naknade za ogrjev

Veliki koncert ”Učiteljica” u Pakracu

Sutra (21.10.) 2. Tortijada i limunijada

Vatrogasci imali pune ruke posla, hitna intervenirala 9 puta

Dinamo gostuje u Jakšiću, Požega kod probuđenog Papuka, a Lipik dočekuje fenjeraša

Danas sunčano i toplo

Struje neće biti u sljedećim naseljima i ulicama

Popularno

Studentski party i brucošijada u Požegi 18.10.2017.

Netko bi zbog luka u Pleternici mogao proplakati

18-godšnjak bacio opušak cigarete i zapalio dvorišnu zgradu

Sunčana šetnja Požegom: 21.10.2017.

Policajci uzimaju neplaćeni dopust, vraćaju se samo potpsati otkaz

Anketa

Treba li župan Tomašević dati ostavku?

1. DA

2. NE

Rezultati

034portal.hr ISSN 1848-0748 - Impressum | Oglašavanje | Uvjeti korištenja (c) Medijsko informativni centar d.o.o. 2015.