Da bismo poboljšali vaše iskustvo na ovim stranicama, 034portal koristi kolačiće. Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića.
Više o tome - Slažem se

034 portal | Impressum | Oglašavanje

Branko Ognjenović u Obrtničkoj školi (foto: M.M.)

Branko Ognjenović u Obrtničkoj školi (foto: M.M.)

| društvo | vijesti i teme

GRADSKI MUZEJ POŽEGA

Radionica izrade vinogradarskog ćevapa u Obrtničkoj školi

Mladen Mirković - 11.01.2017. @ 10:33 - 5042 pregl.

Objavi na Facebooku

Tagovi: hrana, obrtnička škola, gradski muzej

Vezani članci:

Žestoka svađa agencija za sigurnost hrane i proizvođača Nutelle

McDonalds stiže u Slavonski Brod!

Vidi još




Pretražite arhiv:


POŽEGA Gradski muzej Požega, zahvaljujući činjenici da je vinogradarski ćevap zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske, dobio je određena sredstva Ministarstva kulture kojima organizira radionicu izrade tog zaštićenog Vinogradarskog ćevapa i ostalih odabranih jela muzeja u loncu.



"Želja nam je ohrabriti ugostitelje da ova jela s pričom koriste na svojim menijima i da na neki način pokrenemo ovu zanimljivu turističku priču u našem kraju", rekla je Maja Žepčević Matić.



"Ja sam ovdje kao predavač na sveučilištu Libertas u Zagrebu bio uključen u radionicu za svabljivanje klasičnih i tradicionalnih požeških jela u suvremene jelovnike po mogućnosti u suvremenom ugostiteljstvu u hotelijerstvu. Ono što sam ja na teorijskom dijelu rekao i htio istaknuti to je da nije dovoljno imati samo recept, da nije dobro imati povijesnu il neku drugu podlogu nego je važno kako se treba ispričati ukupna marketinška priča da bi neko jelo završilo i imalo svoj život u suvremenom hotelijerstvu ui ugostiteljstvu. Kada govorimo o priči koja prati jedno jelo ili bilo koji proizvod ili uslugu u današnjem vremenu u kojem živimo, nije dovoljno da imate nešto kvalitetno bitno je kako će te to ispričati. Današnji mediji kao što su društvene mreže, Internet, komunikacije omogućavaju da to bude brže nego prije da se multikomunikativno koriste informacije dase uz jedno jelo ispriča jedna priča utemeljena na povijesti. Sa sigurnošću mogu reći da ljude dobra priča privlači u smislu emocija, jedinstvenosti kada kažete da Vinogradarski ćevap možete jesti samo u Požegi", rekao je doc.dr.sc. Davor Perkov, prof. v.š.



Branko Ognjenović akademik kuharstva je rekao kako se na radionici može naučiti prepoznati stare stvari, kako Vinogradarski ćevap dovesti na stranice svijeta da ljudima koji čitaju. "Jednostavno napravimo jednu "pecalicu" da dođu u naše krajeve te da ih upoznamo s našom kulturom stola i kuhinje. Jer mi imamo prekrasnu namirnicu koja ima svoj identitet, koja ima svoje ja i  kada se spoji u prekrasna jela koja su nekada bila u ovim krajevima pa i dan danas, malo je problem što se mi sramimo nekih svojih jednostavnih i običnih jela pa mislimo zato što je jednostavno, da to nije dobro ili nećemo to dati ljudima. Slavonija itekako ima što dati i ponuditi i smiješna je priča može li Slavonija nahraniti goste, itekako da može nahraniti goste. Cijela priča je u akciji ovoj da se što više približi na jedan ljepši način da bi ljudi mogli to imati u svojim ugostiteljskim radnjama", rekao je Branko Ognjenović.



Danas u 14:00 sati u Auli Obrtničke škole u Požegi održava se okrugli stol i kušaonica pod nazivom "Zna li Slavonija nahraniti gosta?" što će ujedno biti i završno događanje ove radionice.



Zadnjih 48 sati na 034portalu:

¨Ivan se probudio iz kome i sve nas je prepoznao¨

Smije li se voziti Trgom sv. Terezije ili ne - tko to zna?

Svakodnevna vožnja automobila pješačkom zonom

Duhancima isplaćeno gotovo 50 milijuna kuna

Krajem prosinca 2016. godine 4 275 nezaposlenih osoba

Danas od 15:00 sati počinje sezona skijanja na Omanovcu

Kandidirane još četiri zgrade u Pakracu

Temperature padaju za 10 stupnjeva!

Ukrali loživo ulje od ¨HEP-a¨

Nepoznati muškarci napali i opljačkali Pleterničanku

HGSS Požega pomagao osobama zaglavljenim u snijegu, vatrogasci nadzirali dimnjak

Zadnjih 48 sati na 034portalu:

Strah od migranata u malom njemačkom gradiću

5. Izlet na najviši vrh Požeške gore- Kapavac

Gejming turnir u Karlovcu

Ovog petka i subote uživaj u Platinumu uz Kutjevačka vina

Jakopović izabran u Predsjedništvo, Ivana Ivanika u Glavni odbor a Livak u Statutarno povjerenstvo

FOTO Snježna šetnja Požegom 17.01.2017.

¨Hrvatski branitelji su izborili međunarodno priznanje RH¨

Topla jakna drugome - toplo srce tebi !

Udario u polubranik na pruzi zatim pobjegao, policija ga pronašla

Provalio u kuću, a ništa nije ukrao

Od jučer palo više od 10 cm snijega, 20 ljudi i 10 vozila ¨Komunalca¨ su od sinoć na terenu

Vatrogasci nadzirali izgaranje dimnjaka i ispumpavali vodu

Popularno

Zbog masakra nad Ivanom Topalovićem Ante Prkačin želi imati problema s policijom

Brat pretučenog zaštitara: Ivan mi je stiskao ruku 15 sekundi...

Prometna nesreća u Požegi

Snježna šetnja Požegom 17.01.2017.

Od jučer palo više od 10 cm snijega, 20 ljudi i 10 vozila ¨Komunalca¨ su od sinoć na terenu

Anketa

Kome više smetaju naše ankete?

HDZ-u

SDP-u

Rezultati

034portal.hr ISSN 1848-0748 - Impressum | Oglašavanje | Uvjeti korištenja (c) Medijsko informativni centar d.o.o. 2015.