Da bismo poboljšali vaše iskustvo na ovim stranicama, 034portal koristi kolačiće. Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića.
Više o tome - Slažem se

Impressum | Oglašavanje

Branko Ognjenović u Obrtničkoj školi (foto: M.M.)

Branko Ognjenović u Obrtničkoj školi (foto: M.M.)

| društvo | vijesti i teme

GRADSKI MUZEJ POŽEGA

Radionica izrade vinogradarskog ćevapa u Obrtničkoj školi

Mladen Mirković - 11.01.2017. @ 10:33 - 5631 pregl.

Objavi na Facebooku

Tagovi: hrana, obrtnička škola, gradski muzej

Vezani članci:

¨Priznato samo pola Slavonskog kulina. Šteta!¨

Hrana poskupjela više nego u EU, stoje li iza toga trgovačke marže?

Vidi još




Pretražite arhiv:


POŽEGA Gradski muzej Požega, zahvaljujući činjenici da je vinogradarski ćevap zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske, dobio je određena sredstva Ministarstva kulture kojima organizira radionicu izrade tog zaštićenog Vinogradarskog ćevapa i ostalih odabranih jela muzeja u loncu.



"Želja nam je ohrabriti ugostitelje da ova jela s pričom koriste na svojim menijima i da na neki način pokrenemo ovu zanimljivu turističku priču u našem kraju", rekla je Maja Žepčević Matić.



"Ja sam ovdje kao predavač na sveučilištu Libertas u Zagrebu bio uključen u radionicu za svabljivanje klasičnih i tradicionalnih požeških jela u suvremene jelovnike po mogućnosti u suvremenom ugostiteljstvu u hotelijerstvu. Ono što sam ja na teorijskom dijelu rekao i htio istaknuti to je da nije dovoljno imati samo recept, da nije dobro imati povijesnu il neku drugu podlogu nego je važno kako se treba ispričati ukupna marketinška priča da bi neko jelo završilo i imalo svoj život u suvremenom hotelijerstvu ui ugostiteljstvu. Kada govorimo o priči koja prati jedno jelo ili bilo koji proizvod ili uslugu u današnjem vremenu u kojem živimo, nije dovoljno da imate nešto kvalitetno bitno je kako će te to ispričati. Današnji mediji kao što su društvene mreže, Internet, komunikacije omogućavaju da to bude brže nego prije da se multikomunikativno koriste informacije dase uz jedno jelo ispriča jedna priča utemeljena na povijesti. Sa sigurnošću mogu reći da ljude dobra priča privlači u smislu emocija, jedinstvenosti kada kažete da Vinogradarski ćevap možete jesti samo u Požegi", rekao je doc.dr.sc. Davor Perkov, prof. v.š.



Branko Ognjenović akademik kuharstva je rekao kako se na radionici može naučiti prepoznati stare stvari, kako Vinogradarski ćevap dovesti na stranice svijeta da ljudima koji čitaju. "Jednostavno napravimo jednu "pecalicu" da dođu u naše krajeve te da ih upoznamo s našom kulturom stola i kuhinje. Jer mi imamo prekrasnu namirnicu koja ima svoj identitet, koja ima svoje ja i  kada se spoji u prekrasna jela koja su nekada bila u ovim krajevima pa i dan danas, malo je problem što se mi sramimo nekih svojih jednostavnih i običnih jela pa mislimo zato što je jednostavno, da to nije dobro ili nećemo to dati ljudima. Slavonija itekako ima što dati i ponuditi i smiješna je priča može li Slavonija nahraniti goste, itekako da može nahraniti goste. Cijela priča je u akciji ovoj da se što više približi na jedan ljepši način da bi ljudi mogli to imati u svojim ugostiteljskim radnjama", rekao je Branko Ognjenović.



Danas u 14:00 sati u Auli Obrtničke škole u Požegi održava se okrugli stol i kušaonica pod nazivom "Zna li Slavonija nahraniti gosta?" što će ujedno biti i završno događanje ove radionice.



Zadnjih 48 sati na 034portalu:

Proglašeni najčitatelji Gradske knjižnice i čitaonice Požega

Zlatni Kauboji ponovno će zaigrati rukomet i to u Požegi

Pleternica u nadolazećoj godini svojim poduzetnicima nudi mnoge pogodnosti

29-godišnji vozač s 2,11 promila prenoćio u policiji

Krajem studenog u HZZ prijavljene 3 523 nezaposlene osobe

Danas još natprosječno topao dan, a sutra bi se mogli probuditi uz snježne prizore

Među najdoktorima u Hrvatskoj su dva požeška i jedan pakrački ginekolog

¨Ovo nije kraj, pred nama je dug put do potpunog oporavka¨

Danas će bez struje biti...

Darko Puljašić: ¨Grad Požega uvijek misli na svoju zlatnu generaciju¨

FOTO Tradicionalni susret - Nitko ne smije biti sam - 14.12.2017.

Zadnjih 48 sati na 034portalu:

¨Ovo je prvi put da nećemo raditi tri dana zaredom¨

Slobodan Praljak srušio dugogodišnju farsu Haaškog tribunala

Učenici OŠ A. Kanižlića sami izradili ukrase i pekli kolače

Kaznu će platiti i roditelji čija djeca petardama krše javni red i mir

Hodočašće hrvatskih branitelja u Voćin povodom 26. godišnjice voćinskih stradanja

FOTO Ponuda četvrtkom na požeškoj tržnici 14.12.2017.

Kraj karijere aktualnih vijećnika županijske skupštine?

Prva požeška detektivska agencija slavi svoj prvi rođendan

Za jučerašnji nalet osobnog automobila na biciklistu kriva vozačica automobila i biciklist

Postavio više zamki prilikom čega je usmrtio divljač

Opet provalili u kuću i nisu otuđili ništa

Umjereno i pretežno oblačno

Danas će bez struje biti...

Popularno

Otac Slavko: ¨Što sam Bogu zgriješio da mi uzme dijete¨

Nalet osobnog automobila na biciklistu u Požegi

Među najdoktorima u Hrvatskoj su dva požeška i jedan pakrački ginekolog

Kraj karijere aktualnih vijećnika županijske skupštine?

¨Velika se priprema za Valentinovo¨

Anketa

Treba li župan Tomašević dati ostavku?

1. DA

2. NE

Rezultati

034portal.hr ISSN 1848-0748 - Impressum | Oglašavanje | Uvjeti korištenja (c) Medijsko informativni centar d.o.o. 2015.