Da bismo poboljšali vaše iskustvo na ovim stranicama, 034portal koristi kolačiće. Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića.
Više o tome - Slažem se

Impressum | Oglašavanje

Sjednica u Lipiku (foto: Compas.com.hr)

Sjednica u Lipiku (foto: Compas.com.hr)

| politika | vijesti i teme

23. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA LIPIK

Rebalansom povećan Proračun u Lipiku na 27,7 milijuna kuna

M.B./Compas.com.hr - 31.10.2016. @ 10:32 - 2009 pregl.

Objavi na Facebooku

Tagovi: lipik, vijeće, sjednica, rebalans

Vezani članci:

Primljeni u punopravno članstvo Europskog udruženja državnih ergela

Sudski tumač za bosanski i srpski jezik

Vidi još
Pretražite arhiv:


LIPIK Novi Proračun tako pokriva manjak prihoda kao poslovnog rezultata prošle godine od oko 752 tisuće kuna, odnosno nenaplaćenih, a ugovorenih potpora iz Fonda i Državnog proračuna, a ostatak je za pojačano investicijsko održavanje i kapitalna ulaganja, kako nam je ukratko objasnila Gordana Horvat, voditeljica Odsjeka za financije, gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Lipika. Nije bilo prevelikih rasprava o rebalansu Proračuna, tek pokoje pitanje koje je trebalo pojasniti određenu stavku.23. Sjednica Gradskog vijeća Grada Lipika trajala je nešto malo manje od dva sata, uz pol satni prekid koji su vijećnici napravili kako bi položili vijence kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na gradskom groblju u Lipiku u prigodi obilježavanja 25. obljetnice osnutka 76. samostalnog bataljuna HV-a.

Aktualni sat

Aktualni sat trajao je nepunih 30 minuta, od zanimljivijih pitanja koja se do sad nisu mogla čuti izdvojimo pitanje Verice Ranković (HDZ) koja je upitala gradonačelnika kojem je ranije upućen dopis od strane pčelara o sufinanciranju prehrane pčela za ovu godinu. Godina je bila jako loša za pčelare i nije bilo meda, pčele se moralo prihranjivati i zato smo uputili zamolbu za sufinanciranje šećera ako je moguće, prijedlog je po košnici 50 kuna, a na području Lipika ima oko 1500 košnica i to bi bilo za sve oko 72 tisuće kuna, pojasnila je Ranković. Gradonačelnik Vinko Kasana odgovorio je kako je svjestan važnosti te gospodarske grane, kako je već razgovarao sa Predsjednikom Udruge Pčelara Pakrac – Lipik Vinkom Saletom i na sljedećem rebalansu ako se vijećnici slože možemo ubaciti jedan dio, koliko budemo mogli financijski, a načelni dogovor bio bi da jedan dio ide u ovogodišnjem proračunu, a sljedeće godine ostatak.

Svoje razmišljanje o tom pitanju podijelio je i predsjednik vijeća Ivan Molnar koji je rekao kako bi trebalo pomoći i onima koji proizvode vino jer su i oni dodavali šećer zbog loše godine, na što su se vijećnici nasmijali. Molnar je rekao kako nije apriori protiv toga, kako zna da pčele imaju opću korisnost, radi oprašivanja i slično, ali da je to hobi od kojeg se jedne godine manje zaradi, druge više, a Grad kao Grad nema od pčela ništa prihoda, nakon čega mu je Ranković odgovorila kako je samo ova godina izuzetno loša te istaknula primjer Varaždina i Koprivničko-križevačke županije koji su također davali pomoć pčelarima. Vinko Strganac (HSS) upitao je gradonačelnika oko sadnje drvoreda lipa u Gaju i da se približava vrijeme kad bi to bilo dobro posaditi, a drugo pitanje bilo je oko tehničkog pregleda Doma hrvatskih veterana. Također, Strganac je uputio molbu u ime građana koji su pogođeni izradom UPU-a u Lipiku da kad se priprema novi prijedlog da budu nekako drugačije obaviješteni i da to bude spušteno na njihovu razinu, po ulicama primjerice, da dođe pravovremeno i do svih.

Što se tiče lipa u Gaju, ovo je vrijeme kad će i biti posađene rekao je gradonačelnik Kasana no također dodaje kako će se još vidjeti u suradnji s Mjesnim odborom Gaj koje drvo će se saditi jer ima i drugih prijedloga, možda javor ili nešto treće. Oko tehničkog pregleda Doma hrvatskih veterana, gradonačelnik je odgovorio kako je on prošao uz sitne primjedbe, te se sad radi na rješavanju sitnih nedostataka i očekuje se da će to biti riješeno uskoro kako bi se mogla napraviti primopredaja objekta.

Nezavisna Daliborka Jandroković pitala je gradonačelnika hoće li se pronaći sredstva sljedeće godine za prvašiće, za njihove knjige. Kako je dodatno pojasnila, trenutno je na zamjeni u OŠ Lipik kao defektolog i svjedok je nekolicine djece, pogotovo prvašića, koji danas još uvijek nemaju sve knjige te im roditelji mjesec po mjesec kupuju kako su u mogućnosti.

- Iako ne znamo što nam donosi nova porezna reforma i ne znamo s kojim prihodima možemo računati, dao sam zadatak kod izrade Proračuna da se ne samo prvom razredu nego svim učenicima osiguraju udžbenici po nekom modelu da se knjige ostavljaju kroz više godina u upotrebi, rekao je gradonačelnik Kasana napominjući kako za ove aktualne pojedinačne slučajeve ako postoji potreba može se interventno reagirati i sad.

Manuela Papić (SDP) upitala je direktora Lipkoma Marijana Strganca jesu li nađeni koncesionari za odvoz posebnih vrsta otpada iz Reciklažnog dvorišta? Od 49 vrsta otpada koliko se prikuplja i razvrstava, pola toga što je prikupljeno je i  zbrinuto, manji dio se uspjela riješiti i naplata, rekao je Strganac te kako se vode pregovori s određenim tvrtkama oko zbrinjavanja preostalih vrsta te da još uvijek nismo zakrčeni i nemamo toliki problem. Problem je i što tržište ne funkcionira kako spada, jasno je bilo iz daljnjeg razgovora Strganac – Kasana – Papić, a dobra strana cijele priče je što sav zbrinuti otpad u Reciklažnom dvorištu nije završio u prirodi.

U ostatku sjednice vijećnici su usvojili niz odluka vezanih uz Proračun 2016.; Uz rebalans usvojeni su i prijedlozi Izmjene i dopune programa održavanja komunalne infrastrukture, programa građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture, građevina za gospodarenje komunalnim otpadom te Program javnih potreba Grada Lipika u 2016. godini. Uz nekolicinu suzdržanih po svakoj točki, u niti jednom slučaju za, uvijek protiv bio je nezavisni vijećnik Krešimir Ljevaković.Zadnjih 48 sati na 034portalu:

Blagoslov novog vrtića u Novskoj

Susret trajne formacije mladih svećenika i đakona u Požegi

Manifestacija ¨zeleno - plavo¨ 20. siječnja na Trgu Sv. Trojstva

Drugovi i Tamara

U jučerašnjoj prometnoj u Eminovcima jedan vozač s čak 1,95 promila

Držao tri psa bez nadzora na ulici

Pokušali provaliti u prostorije moto kluba iz Požege

Pretežno oblačno uz povremenu kišu, navečer osjetno hladnije

Tri štenca ostavljena u šumi u Crkvenim Vrhovcima

Jasmina Kovačević je nova predsjednica Županijske lige protiv raka

Danas će bez struje biti...

Zadnjih 48 sati na 034portalu:

Hoće li i novinar 034 Portala povući izjavu?! NEĆE!!

Prometna nesreća u Eminovcima između tri automobila

Mali grad, mladi gradonačelnik, veliki planovi

Kraj tjedna donosi pravu zimu, minuse i snijeg u nizinama

Nagrada 100 € onomu tko dostavi točnu informaciju gdje se nalazi štene

39-godišnjak pronašao ručni raketni bacač

23-godišnjak zaustavljen s 2,08 promila alkohola i odveden u policiju na trežnjenje

Branitelji lakše do plasmana svojih proizvoda

Budite oprezni zbog kiše koja se ledi u dodiru s tlom i pripremite se za novi snijeg

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom

Popularno

Mali grad, mladi gradonačelnik, veliki planovi

Hoće li i novinar 034 Portala povući izjavu?! NEĆE!!

Drugovi i Tamara

Iz kafića svirala glasna glazba, vlasniku optužni prijedlog

Prometna nesreća u Eminovcima između tri automobila

Anketa

Treba li župan Tomašević dati ostavku?

1. DA

2. NE

Rezultati

034portal.hr ISSN 1848-0748 - Impressum | Oglašavanje | Uvjeti korištenja (c) Medijsko informativni centar d.o.o. 2015.