Amen opet u studiju, snimaju novi album

Grupa Amen
(FOTO: Amen promo)

04.08.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7641

- Pjesme su napisane prošle godine, a sada smo nekako uspjeli krenuti sa snimanjem. Imamo vlastiti studio pa se i oko toga malo zakompliciralo i oteglo. Album će se zvati "Alpha & Omega", ima deset pjesama, 7 novih i 3 "stare u novom ruhu" - najavljuje nam novi album, gitarist požeške grupe Amen, Dejan Čiček.

- Glazba je i dalje kao prethodni album "Repent", možda čak malo sirovija. Vraćamo se korijenima po vokalu i produkciji. Pjesme su glazbeno orijentirane u našem standardnom thrash metal stilu. Teme tekstova su kršćanske, ratne, socijalne i psihološke, sve što nas okružuje i kako mi to vidimo - opisuje Dejan.







Amen svira kršćanski trash death metal. U svijetu je čitavo mnoštvo takvih bendova, a Požega u svojoj glazbenoj povijesti ima čak dva takva benda koja kombiniraju kršćanstvo s ekstremnim glazbenim žanrovima, drugi je Hope. Zanimalo nas je koliko su prihvaćeni u Požegi.

- Ovo što mi sviramo nije loše prihvaćeno. Iako su mladi više orijentirani na neke modernije bandove, mi smo ostali na nekom našem putu svih ovi godina. Da imamo više vremena, bilo bi više koncerata, a ovako se to svodi na hobi.





- Grupa Amen je nastala krajem 80-ih. Osnivači smo Miro (gitara i vokal) i ja (gitara). U originalnoj postavi koja je snimila prvi demo su Moris kao vokal te Tolić (Ivan Kuprešak, predsjednik MK Independent) kao bubnjar. Miro kasnije postaje glavni vokal, Dačo dolazi na bas, a ja na bubanj i u toj postavi je snimljeno par demo snimaka! Kasnije je na bubnjarsko mjesto sjeo Roby i ta postava je svirala do 1997. kada dolazi do raspada banda zbog ženidbe, djece i obiteljskih stvari. Ponovno se okupljamo 2008. Dolaskom Mike mlađeg (Hope,Aldumaš) na bubanj počinjemo ozbiljno vježbati i pisati novi materijal za "Repent" koji smo 2011. snimili kod Filipa Sertića u studiju Depth. Imali smo par koncerata i dobili dobre kritike na portalima. I tako ovih dana radimo mukotrpno na novom materijalu koje će nadam se uskoro biti snimljen i ugledati svjetlo dana - prepričava nam Dejan kompleksnu povijest benda.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI