Država platila uvođenje brzog interneta u školu koja ne radi

Područna škola u Donjem Čagliću dobit će brzi internet
(FOTO: Mario Barać)

27.06.2013. | Mario Barać
Pregleda: 4540

Nedavno je objavljena informacija kako je Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije dodijelila 970.000 kuna HT-u za razvoj širokopojasnih mreža u Požeško-slavonskoj županiji, a među školama koje bi trebale dobiti brzi internet spomenuta je i područna škola u Donjem Čagliću kod Lipika.

Nema djece – nema škole

Ta bi informacija bila posebno dobro prihvaćena kada bi ova škola bila aktivna i kada bi se u njoj školovala djeca. Potvrdila nam je to i Sanda Ivanović, ravnateljica Osnovne škole Lipik kojoj pripada područna škola u Čagliću.


Ravnateljicu nitko nije službeno kontaktirao


– Tu sam informaciju saznala neslužbeno. Nitko me nije kontaktirao po tom pitanju niti sam podnosila zahtjev jer od školske godine 2011./12. djeca više ne idu u ovu područnu školu. Razlog je što su tri učenika završila 4. razred, a nije bilo nove djece za upis. Pretpostavljam da su te informacije o ovoj školu dobili iz sustava mreža škola koja nije baš vjerodostojna jer u njoj su evidentirane i neke škole koje godinama ne rade poput one u Kukunjevcu ili u Kovačevcu, ističe ravnateljica Ivanović.

Postoji mogućnost ponovnog otvaranja škole

Tvrdi i kako područna škola u Donjem Čagliću nije trajno zatvorena, a prema informacijama koje je dobila od predstavnika Mjesnog odbora ovog naselja, u budućnosti bi moglo biti školaraca jer postoji određeni broj djece koja još nisu u predškolskoj dobi. – Za to mora postojati interes od strane roditelja, županije i naše škole i vjerujem da tu neće biti problema. Mogući problem su uvjeti u školi u kojoj su se učenici grijali na drva, pojašnjava ravnateljica Ivanović.

Apostrofirajući temu ulaganja u brzi internet dodaje kako druga područna škola, ona u Dobrovcu, ima i internet i telefon.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI