Cvjetići pripali curama: Pobijedile Hana, Monika, Helena i Lana

09.06.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 5724

Više od stotinu mladih izvođača tamburaške glazbe nastupilo je sinoć na pozornici na malonogometnom igralištu Slavija pred više od 2.000 posjetitelja na glavnoj večeri dječjeg festivala "Cvjetići glazbe" koji se održao po 21. put u Pleternici. Ove godine sve su nagrade pripale pripadnicama ljepšeg spola. Nagradu "Naj cvjetić" za najsimpatičniji nastup osvojila je sedmogodišnja Hana Gomerčić iz Požege. Prva nagrada pripala je Moniki Jurić iz Kaptola, druga je Helena Krišković iz Brodskog Drenovca, a treća Lana Smičić iz Starog Petrovog Sela.

- Zadovoljna sam kako je prošla druga večer s malim izvođačima. Bilo je dosta posjetitelja, čak možda malo više nego lani. Svake godine trudimo se dovesti festival na viši nivo. Prva večer, kada su nastupili Najbolji hrvatski tamburaši mogla je biti i bolje posjećena, ali mislim da je dosta utjecalo loše vrijeme i utakmica na posjećenost u petak - rekla je organizatorica Katarina Aladrović Slovaček.

Od dobrovoljnih priloga sinoćnjih posjetitelja prikupljeno je oko 5.000 kuna koji će u cijelosti biti namijenjeni asistentima za rad s djecom koja imaju poteškoće u učenju iz pleterničke udruge "Osmijeh". Sljedeće godine, najavljuju organizatori, dječji sajam koji se održava u sklopu festivala bit će proširen i na druge udruge, a namjeravaju vratiti i autorsku večer koja je posljednjih godina izostala zbog financijskih razloga.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI