U Čaglinu uhvaćen višestruki međimurski provalnik

Ilustracija: policija po noći
(FOTO: Anto Magzan/PIXSELL)

12.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3205

38-godišnji Međimurac, za kojega je utvrđeno kako je izvršio cijeli niz provala i krađa na međimurskom i zagrebačkom području, uhvaćen je i priveden u četvrtak u Čaglinu, a od tada se nad njim provodi kriminalistička istraga.

Prije pljačke pucao u alarm

Policijski su službenici prilikom provođenja mjera zbog povećanog broja provala na čaglinskom području zaustavili osobni automobil marke "Volvo" čakovečkih registracija u vlasništvu trgovačkog društva iz Preloga. Pretragom vozila, ispod sjedala je nađen pištolj, koji je 38-godišnjak neovlašteno posjedovao. Vještačenjem je utvrđeno kako je taj pištolj korišten u više provala. Provalnik je, naime, pucao u alarmne uređaje kako bi ih onesposobio.


Osumnjičen za provale po cijeloj Hrvatskoj


Istraživanjem ga policija zasad nije uspjela povezati s kaznenim djelima na području Požeško-slavonske županije, ali je utvrđeno kako je spomenuti 38-godišnjak počinio tri provale u Međimurju i jednu u Zagrebu, dok je sumnjiv za još mnogo provala diljem zemlje, izvijestila je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

Ukrao sef s 227.000 kuna

Prema pisanju međimurskog portala Ecakovec.com, tereti ga se da je iz jednog ugostiteljskog objekta u Čakovcu ukrao sef s 227.000 kuna, u Murskom Središću da je otuđio 70 šteka cigareta vrijednih 21.000 kuna, a u mjestu Soblinec kod Zagreba ukrao novac i robu u vrijednosti 1.000 kuna. U Centru za forenzična vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu utvrđeno je da su čahure pronađene na mjestu krađa ispucane iz pištolja pronađenog kod njega.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI