Prvi put trčao i odmah pobijedio: Stigao do Velike za 1:05

Josip Jurić (lijevo) bio je najbrži na današnjoj utrci od Požege do Velike
(FOTO: Aleksandar Grlić)

05.05.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 8800

Jubilarni 40. Panežićev memorijal, u čast profesoru Zvonku Panežiću od Trga Sv. Trojstva u Požegi do restorana "Čića Mata" u Velikoj uspješno je završen. Prijavilo se 102 trkača, a trčalo ih je 65. Svi su stigli do cilja, samo su oni manji došli dio puta autobusom.

Prvi je 15.4 kilometara istrčao Josip Jurić, inače biciklist iz požeškog Lux Racing Teama kojemu je ovo prva utrka bez kotača, a pretrčao je dionicu za 1:05.

- Ovo mi je prva trkačka utrka. Planirao sam trčati Panežićev memorijal, ali uvijek na taj datum je bila MTB utrka Velika - Jankovac. U biciklizmu sam uvijek prvi ili drugi, a trčanje mi je bazična priprema dva-tri puta tjedno. Danas se baš vozi utrka u Našicama, ali odlučio sam ovdje nastupiti. Mislio sam da je cilj kod Šumarije pa me je to malo iznenadilo pa sam krenuo dalje. Da je bilo jučer ili prekjučer bilo bi puno teže, malo je jedino smetao vjetar na veličkoj ravnici, jedva sam čekao da uđem u Veliku - rekao nam je Josip Jurić.


- Ovo nije natjecanje, već manifestacija, jer inače bi imali kategorije, ne mogu vam trčati onaj od 45 i 25 godina isto, ovdje se trči od 7 do 77 godina - pojasnio nam je Darko Šajnović, predsjednik AK Požega.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI