Brestovčani bi i ove godine mogli ostvariti ulazak u viši rang

Stolnoteniska ekipa Brestovca
(FOTO: STK Brestovac)

01.05.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 2937

Stolnotenisačima Brestovca smiješi se ulazak u 2. ligu. U 3 posljednja kola ostvarili su dvije pobjede i jedan poraz, što im je s ukupno 30 osvojenih bodova bilo dostatno da osvoje naslov prvaka Treće hrvatske stolnoteniske lige Zapadna Slavonija skupine Istok. Iz godine u godinu osvajaju naslove, a prije samo 3 godine su počeli u 5. ligi. U klubu ih je desetak, a glavni igrači su im Zlatibor Savić, Robert Markanjević, Igor Bobok, Drago Markanjević i predsjednik kluba Mario Pipinić.

Stolni tenis je u Brestovcu doživio procvat. Popričali smo s njima povodom najnovijeg uspjeha.

- Počeli smo kao amateri, jedino je naš najbolji igrač Zlatibor Savić imao iskustva u 3. ligi. Svi osim Roberta radimo i treniramo kako stignemo nakon posla, imamo sreće što nam je svima dvorana blizu. Ide nam, srčani smo i ne volimo se predati. Pratila nas je i sreća, kada smo krenuli u 5. ligi i u svakoj sljedećoj cilj nam je bio samo da ne budemo zadnji, a sada možda uspijemo ući i u 2.ligu. Jedna je varijanta da uđemo izravno, a druga da se u kvalifikacijama borimo s najboljima iz skupine Zapad i Istok te predzadnjima u 2. ligi, što će biti teško - rekao nam je predsjednik Stolnoteniskog kluba Brestovac, Mario Pipinić.


Veliku podršku imaju od sumještana, pomaže im i Općina Brestovac, no najviše se financiraju sami.


- Imamo podršku, svi nas vole jer je ovo stvarno velik uspjeh za klub iz jedne male općine. Dobivali smo 1.500 do 2.000 kuna po sezoni, ove nam je obećano čak 6 tisuća, a dobili smo 4.000, no to zapravo nije dovoljno za naše troškove. Samo registracija kluba nas je koštala oko 2.500 kuna, nadam se da ćemo sada morati platiti samo registraciju igrača što je nešto manje. Svu vožnju sami financiramo, a ako uđemo u višu ligu morat ćemo primjerice ići u Sisak i Petrinju. Osim truda ulažemo i puno vlastiti sredstava - kazao je Mario Pipinić.

- Od 5. razreda sam zavolio stolni tenis, kada sam sa školom išao u Grabrik. Probao sam i svidjelo mi se, dobar je to sport. Igrao sam u trećoj ligi, pa rado pomažem suigračima, kažem im kada ne valja neki potez. Napreduju puno jer igraju s jačima, bez toga nema napretka. S igračima koji nas čekaju u kvalifikacijama sam igrao godinama, odrastali smo zajedno, poznajem ih. Bilo bi dobro da uđemo u drugu ligu - Rekao nam je Zlatibor Savić, njihov najbolji igrač.

Treniraju kada stignu, Zlatibor dolazi na trening kada mu to dopuste smjene jer radi u ljevaonici.

- Kad radim u prvoj treniram češće, kad sam u trećoj samo vikendima. Kad bi imao vremena, trenirao bi bar jednu grupu od 20 djece. Imamo već mladih koji su nam se pridružili, neki uče brzo. Razmišljamo o tome da napravimo još jedan klub u Brestovcu zbog njih - ispričao nam je.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI