Noć knjige 2013: Noćni razgovori, razmjena i Pink Floyd

Predstavljanje programa za Noć knjige u Gradskoj knjižnici
(FOTO: Marina Kvolik)

08.04.2013. | Marina Kvolik
Pregleda: 2715

"Ostavite kod kuće brige i dođite na noć knjige" - ovogodišnji je moto Noći knjige koja će se u požeškoj Gradskoj knjižnici i čitaonici održati 23. travnja od 19 do 23 sata. Njime se žele privući brojni ljubitelji knjiga na ovu manifestaciju koja se i ove godine održava diljem zemlje, pa tako i u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega. Održat će se 23. travnja s početkom u 19 sati, a time će Požežani obilježiti Svjetski dan knjige. Na današnjoj konferenciji za medije ravnateljica Jasenka Bešlić sa svojim suradnicama iz knjižnice predstavila je ovogodišnji program.

Otvorenje počinje na odjelu za odrasle gdje će se prezentirati video projekcije kao što su aktivnosti knjižnice, adaptacije dvorišnog dijela zgrade i događanja s prošlogodišnje "Noći knjige". Ispred zgrade knjižnice održat će se razmjena knjiga. - Knjižnica daruje vama, a vi jedni drugima - rekla je ravnateljica Bešlić koja poziva sve sugrađane da dođu i razmijene knjige koje im više ne trebaju i koje su pročitane te naglašava kako svi koji su zaboravili vratiti knjige da ih slobodno vrate jer ne naplaćuju zakasnine.

Između ostalog, održat će se izložba straničnika odnosno bookmarkera i proglašenje najljepše izrađenog straničnika.


U čitaonici će biti predstavljene knjige Latice Ivanišević te mali noćni razgovori književnice Lane Derkač.


Na Glazbenom odjelu će se uz projekciju filma "The Wall" o grupi Pink Floyd održati i projekcija filma "Zvončica i tajna krila" za najmlađe te izložba "Osamdesete" uz nastup učenika Glazbene škole.

Dječji odjel će proslaviti rođendan Šegrta Hlapića, održati kreativnu radionicu izrađivanja bedževa i igru pod nazivom "Mali detektivi" u potrazi za najboljom knjigom ili citatom.

S prošlogodišnje manifestacije nose iznimno lijepa iskustva te se nadaju kako će tako biti i ove godine i pozivaju sugrađane da dođu u što većem broju.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI