Hitna medicina ostaje u zgradi Doma zdravlja

Hitna pomoć
(FOTO: Bojan Miščević)

28.04.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4924

Zavod za hitnu medicinu, koji bi ove godine trebao biti osnovan u Požeško-slavonskoj županiji, bit će u prostorijama dosadašnjeg Doma zdravlja u Požegi, kazao je Darko Puljašić, ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije za 034portal.

Kvalitetnija usluga

Unatoč višegodišnjoj ideji da se budući Zavod za hitnu medicinu preseli u prostorije Doma zdravlja u Industrijskoj ulici, to se iz financijskih razloga još neće dogoditi.


- Odvajanjem sadašnje Službe za hitnu medicinu iz institucije Doma zdravlja, ali zadržavanjem u istoj zgradi, mislim da će cijela zajednica dobiti kvalitetniju uslugu. Hitna će dobiti novih pet vozila, vrhunski opremljenih, koje će u potpunosti financirati Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, tvrdi ravnatelj.


Još nema odvajanja

Ravnatelj kaže da će osim zajedničke zgrade, budući Zavod za hitnu medicinu vjerojatno dijeliti s Domom zdravlja i kompletnu neliječničku službu, kako bi troškovi bili svedeni na minimum i u skladu sa sadašnjim mogućnostima. Do odvajanja ipak neće doći u idućim mjesecima jer se čeka da Ministarstvo do kraja pojasni sve nejasnoće, objasnio je Puljašić.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI