Kutjevo će dobiti kino, ulaz se neće naplaćivati

Dvorana prije početka preuređivanja
(FOTO: Grad Kutjevo)

28.11.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 12065

Krenuli su radovi na uređenju kino dvorane u Kutjevu, za koju je Grad Kutjevo dobio 400.000 nepovratnih kuna od Ministarstva regionalnog razvoja, a preostalih 100.000 kuna će izdvojiti iz vlastitog proračuna.

- Bit će to moderan multimedijski centar za održavanje priredbi, koncerata, prezentacija, skupova, kazališnih predstava i filmskih projekcija - najavljuje kutjevački gradonačelnik Ivica Nikolić.

Dvorana će dobiti novu audio-video opremu, klimu, obložit će se zidovi, stropovi, dobit će novu rasvjetu, uredit će se predprostor za izvođače, a postavit će se i nove sjedalice za drugu polovinu dvorane koja je imala stare i dotrajale.


Prema riječima gradonačelnika, radovi na uređenju i opremanje trebali bi biti gotovi do kraja godine. Sljedeće godine nastavit će se uređivanje, kada Grad planira osigurati još 250.000 kuna za nastavak radova.


- Ovu multimedijsku dvoranu koristit će vrtić, osnovna škola, glazbena škola, KUD-ovi, udruge... Svatko tko bude organizirao nešto korisno za zajednicu, moći će je koristiti. Planiramo ondje često organizirati kazališne predstave, ali i filmske projekcije - rekao je Nikolić.

- Starije generacije znaju što znači veliko platno i kakav je doživljaj gledati film na njemu i s onim ozvučenjem. Mlađi nažalost nemaju priliku, u našoj županiji nema nijednog kina. Naša dvorana će imati svu potrebnu opremu, želja nam je da tamo budu kino projekcije filmova i da ulazak bude besplatan. Već poslije Nove godine planiramo krenuti s programom.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI