Kanalizacija u općini Kaptol: Snizili cijenu priključka na 720 kuna

Radovi na mreži kanalizacije u Alilovcima
(FOTO: Općina Kaptol)

19.11.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 4860

Nastavlja se izgradnja kanalizacijske mreže na području općine Kaptol. Dodatnih 350.000 kuna investirano je u 600 metara mreže u Alilovcima, od čega je polovinu platila Općina, dok je drugu polovinu financiralo Ministarstvo poljoprivrede.

- Izgradili smo već 1.300 metara, a s ovih 600 metara ćemo pokriti polovinu od ukupno 4.000 metara kanalizacijske mreže u Alilovcima. Daljni napredak mreže ovisi o državi i natječajima na koje ćemo moći aplicirati - kaže Mile Pavičić, načelnik Općine Kaptol uz napomenu kako je cijena priključka snižena sa 4.200 na 720 kuna.

Mještani koji trenutačno koriste septičke jame pozdravljaju radove Općine u Alilovcima, iako ima i onih koji nemaju namjeru priključenja na novu mrežu.


- Nismo još razmišljali o priključku na kanalizaciju jer nam još uvijek funkcionira septička jama, ali znam da u selu ima ljudi koji imaju potrebu za priključkom te jedva čekaju da se mogu priključiti, budući da često moraju ispumpavati jamu - kaže stanovnica Marica Martić.


Mještanin Željko Ivanković navodi kako je zadovoljan nastavkom izrade mreže. - Kamo sreće da se još više radi, svakako ću se priključiti - dodaje Ivanković.

Miroslav Ciganović ističe kako je presretan jer se u selu u posljednje vrijeme jako puno radi. - Postavljena je rasvjeta, doveden je vodovod, nedavno je realiziran i projekt navodnjavanja, a sada se nastavljaju radovi i na kanalizaciji na koju se namjeravam priključiti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI