Više od 30 posto gradskog proračuna ide za djelatnike

Gradska kuća u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

06.09.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 5068

Državna revizija izrazila je uvjetno mišljenje za poslovanje i financijske izvještaje Grada Požege za 2011. godinu. Na uvjetno mišljenje utjecalo je ustupanje održavanja javne rasvjete, nerazvrstanih cesta i javnih površina, groblja te čišćenje divljih deponija u vrijednosti oko 800.000 kuna pravnim osobama bez provođenja javnog natječaja ili prikupljanja ponuda, stoji u nalazu revizije.

U istom nalazu piše i kako se najznačajniji rashodi Grada Požege odnose na plaće djelatnika, i to u iznosu od skoro 20 milijuna kuna ili preko 30 posto ukupnih godišnjih rashoda Grada.

Ostvareno samo 6 posto planiranih ulaganja


Za sutrašnje Gradsko vijeće najavljen je i polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2012. godinu. U njemu piše kako ukupni prihodi i primici u prvoj polovici ove godine iznose oko 30 milijuna kuna ili 3 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Najveći dio gradskih prihoda, ukupno 29 milijuna, odnosi se na prihode od poslovanja. U istom razdoblju rashodi i izdaci iznose 28,6 milijuna kuna ili 6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Preneseni manjak prihoda iznosi oko milijun kuna pa je ukupni manjak za pokriće u sljedećem razdoblju nešto manji od pola milijuna.


Zanimljivo je da je za program u turizmu i socijalnoj skrbi ostvareno gotovo 50 posto planiranog za ovu godinu, dok je u stavci kapitalnih ulaganja ostvareno samo 6 posto.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI