Natjecalo se samo 9 orača, pobijedili Samaržija i Bartolović

Pobjednici natjecanja u oranju
(FOTO: promo)

20.07.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 6964

Deveto po redu natjecanje orača u organizaciji Poljoprivredno savjetodavne službe i Županijske udruge za organizaciju natjecanja orača "ŽUONO" ugostilo je isto toliko natjecatelja iz cijele županije danas u Sloboštini kod Brestovca.

Natjecanje, koje je ujedno i kvalifikacijsko za državno prvenstvo, održavalo se u dvije kategorije. U kategoriji plug premetnjak pobijedio je Mijo Samaržija iz Biškupaca dok je u kategoriji klasičnog pluga 1. mjesto osvojio Josip Bartolović iz Alilovaca.

Što kažu natjecatelji


- Ovo mi je prvo natjecanje, a prijavio sam se na nagovor kolega. Iako su uvjeti dosta loši zbog suhe zemlje, zadovoljan sam organizacijom te svakako planiram doći i iduće godine - rekao nam je 16-godišnji Robert Rosipal iz Deževaca koji se natjecao u kategoriji plug premetnjak.


- Zemlja je presuha ali nije strašno, tu smo zbog druženja i zabave. Obožavam orati, najbolje orem kod kuće. Na natjecanju je uvijek lošije - kaže Blago Ivanika iz Gornjih Emovaca.

Jedan od najstarijih i najiskusnijih orača Nenad Gajić je 41-godišnji orač iz Požege. Kaže kako je ovdje 3. put, a došao je zbog natjecateljskog duha ali i zbog druženja.

- Obožavam orati, ne volim niti jedan drugi poljoprivredni posao kao oranje. To je temelj obrade zemlje i to mora biti dobro.

Organizator: Zadovoljni smo odazivom natjecatelja

- Ne znam koji je razlog lošijem odazivu nego proteklih godina, ali zadovoljni smo i s ovim. Nećemo dopustiti da se ovakvo natjecanje ugasi jer ovdje ljudi prezentiraju svoje znanje - kaže Ivica Prpić, organizator natjecanja te dodaje kako imaju želju ostvariti što bolji rezultat na državnom prvenstvu.

FOTO Pogledajte fotogaleriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI