Izvršenje proračuna za 2011.: Manjak od milijun kuna

Gradska kuća u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

06.06.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 3771

Grad Požega je u 2011. godini ostvario ukupne prihode i primitke u iznosu od 64,2 milijuna kuna, od čega je 2,1 milijun bio manjak iz 2010. godine pa stvarni iznos prihoda iznosi oko 62 milijuna kuna ili 95 posto od plana. Tijekom iste je godine Grad Požega imao rashode i izdatke u iznosu od 63,2 milijuna ili 97 posto od plana. To znači da je Grad ostvario manjak u poslovanju u iznosu od oko milijun kuna, što je dvostruko manji manjak nego u 2010. godini.

U prijedlogu Izvještaja izvršenja Proračuna za 2011. godinu, o kojem će u petak raspravljati Gradsko vijeće, može se pročitati kako ukupna potraživanja Grada na kraju prošle godine iznose 15,7 milijuna kuna, od čega se polovina potraživanja odnosi na administrativne pristojbe i prihode po posebnim propisima. Stanje obveza na kraju iste godine iznosilo je 22,2 milijuna, od čega se oko 16 milijuna odnosi na kredit.

Pred gradskim vijećnicima u petak će se naći i prijedlog gradonačelnika Zdravka Ronka s izmjenama i dopunama proračuna za tekuću, 2012. godinu. Njime Grad planira povećati proračun, i to prihodovnu stranu na 79,7 milijuna (povećanje za 17 posto) i rashodovnu stranu na 80,2 milijuna kuna (povećanje za 16,5 posto od prethodnog plana). Gradonačelnik planira povećati prihode prvenstveno povećanjem pomoći iz državnog proračuna, koja bi trebala iznositi 9,3 milijuna kuna te povećanjem prihoda od imovine.


U gradskom će se proračunu povećati izdaci za Odjel za financije, za sport i za komunalne djelatnosti, dok se smanjuju rashodi za potrebe u kulturi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI