Vratio se u Kutjevo i postavio spomen ploču lakim jahačima

Pavao Sestrić kraj spomen ploče
(FOTO: Ivan Fistrić)

23.05.2012. | M.N.
Pregleda: 3202

Pavao Sestrić iz Draganića kod Karlovca želio je na što bolji način obilježiti svoj povratak u Kutjevo, gdje je proveo najljepše godine svoje mladosti. Učinio je to postavljanjem spomen ploče na Kapelici sv. Jurja.

- U Kutjevu sam ostavio dio svoga tijela, ali isto tako i dio duše. O srcu da ne govorim, ono je zauvijek u Kutjevu. S Kutjevom živim, s Kutjevom liježem i s Kutjevom se budim. Bez obzira gdje sam bio, Europa, Amerika, Kanada, sve je to ništa u usporedbi s Hrvatskom i Kutjevom. U Kanadi, na slapovima Niagare, sjedim, gledam i razmišljam. Je, lijepo je, ali je to ništa s onim što mi imamo u Hrvatskoj i u Kutjevu. I danas kada sam, u svojoj 85. godini života, uspio u svom prvom naumu, srce mi je veliko i preveliko, a duša presretna - rekao je prilikom postavljanja ploče koju je posvetio svim polaznicima škole lakih jahača koju je i on nekoć pohađao.

Sestrić je došao u Kutjevo 1941. godine kao 14-godišnjak. Odmah je počeo raditi u Školi lakih jahača. U Drugom svjetskom ratu biva ranjen i ostaje bez lijeve ruke. Ovdje je živio do 1948. godine. Osobito emotivno doživljava ovaj kraj i s posebnim uzbuđenjem o njemu govori.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI