Ivan je bio nezaposlen, a sada radi posao iz snova

Gas Guzzlers tim, Ivan Švarc je treći s lijeve strane
(FOTO: Gamepires)

23.05.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 14221

Čitatelji 034ortala koji su se polovicom devedesetih godina zabavljali uz ultra popularnu arkadnu PC igru Death Rally, ali i oni koji uživaju u dobroj auto arkadi, bit će oduševljeni novom hrvatskom igricom studija Gamepires - Gas Guzzlers (Gutači goriva). Ne bismo mi ništa posebno pisali o tome da u kreativnom timu igrice kojega čini 8 članova nije i naš Požežanin Ivan Švarc, inženjer elektrotehnike koji je nakon 5 godina bavljenja strukom odlučio raditi ono što voli - 3D modeliranje na računalu.

Uložio u svoja znanja

- Bio sam nezaposlen u Požegi i na radiju sam čuo da Gamepiresov tim traži 3D modelare. Uložio sam u svoja znanja, radio na usavršavanju i javio im se, nakon radova koje sam im poslao i razgovora dobio sam posao u kolovozu prošle godine, sada živim u Zagrebu i produciram ovaj budući veliki svjetski hit - priča nam Ivan. Dodaje kako su mlada, ambiciozna i vrlo stručna ekiupa, alternativci, blesavi do kraja.


- Po meni je ovo posao iz snova. Vrlo odgovoran i stručan, a s druge strane zabavan i kreativan. Preporuka drugim ljudima i mladima koji se ne mogu odlučiti: raditi ono što voliš je neprocjenjivo, savjetuje Ivan.


Kod nas kradu i ne znaju cijeniti trud

- Radi se o igrici niže cjenovne kategorije namijenjenoj za široki spektar igrača. Naravno da sve počiva na zabavi, pa smo u izbor automobila koji se mogu nadograđivati i na njih ugrađivati razna oružja stavili i fiću, stojadina i popularnu četvorku, pored ostalih. Ovdje je najvažniji zabavni faktor kojega pruža igrica. Nakon početne prilagodbe igra je iznimno zabavna i igriva, kaže Ivan.

- Zanimljivo je da nam je zvuk u igrici radio čovjek koji je radio i za Need for speed igre. Jedan dio domaćih igrača koji su isprobali igricu imaju zamjerke na neke detalje koje recimo strani igrači nisu niti primijetili. Radi se o tome da kod nas većina skida igre s interneta i ne znaju cijeniti tuđi rad i trud. Vani je to sasvim drugačije. Tamo ljudi znaju cijeniti nečiji rad, kupuju igre, a kako je naša igra nižeg cjenovnog razreda a vrlo atraktivna i igriva, dobili smo od njih samo pohvale, rekao je Ivan.

Pogledajte trailer igrice






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI