Soroš rekonstruira svjetski ekonomski poredak

George Soros
(FOTO: Wikimedia)

09.04.2011. | Vjeran Blašković / RT
Pregleda: 2570

Nakon Drugog svjetskog rata tadašnji politički vrh svijeta okupio se u amerčikom gradu Bretton Woodsu kako bi dogovorili zajedničku ekonomski politiku i obnovili svjetski ekonomski sustav razoren Velikom depresijom i ratom.

Od jučer (8.4.2011.) Bretton Woods je opet u središtu svjetske ekonomije, što zasigurno nije slučajno odabrano. Pod patronatom svjetskog financijskog maga Georga Sorosa tamo se ovog vikenda okupilo 400 najvažnijih svjetskih ekonomista i političara kako bi popravili i "rekonstruirali" svjetski ekonomski poredak.

Tijekom uvodnih izlaganja vidljivo je da američki dolar sve više gubi na važnosti kao dominantna svjetska valuta. Kao razlog tomu ekonomsiti navode multipolarni svijet, te nove ekonomije poput Brazila, Indije ili Kine koje sve više istiskuju SAD iz centra svjetske financijske moći.


Sastanak u Bretton Woodsu potrajat će do ponedjeljka. Pogledajte na engleskom jeziku što o događaju donosi ruska TV postaja RT.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI