Traže autoplin u D. Čagliću: Prelaze 100 km da bi napunili aute!

Benzinska postaja u Donjem Čagliću
(FOTO: Mario Barać)

16.05.2012. | Mario Barać
Pregleda: 3918

Sve više vozača za pogonsko gorivo u svojim automobilima koristi plin, a, kao i u mnogo drugih stvari, stanovnici Pakraca i Lipika su i po tom pitanju zakinuti jer im je najbliža benzinska postaja na kojoj mogu plinom napuniti spremnike, u Kutini koja je od Lipika udaljena 47 kilometara u jednom smjeru.

O ovoj temi je na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Lipika govorio i HDZ-ov vijećnik Stjepan Šarac koji je već u nekoliko navrata skrenuo pozornost na ovaj problem. Postavljanje punionice auto plina na INA benzinsku postaju u Donjem Čagliću kod Lipika ne bi bila prevelika investicija, a koristi bi imali svi vlasnici automobila na auto plin, rekao je vijećnik Šarac tijekom Aktualnog sata.

Da bi Lipičani, ali i Pakračani napunili spremnik svog vozila moraju ići ili u Kutinu ili u Požegu (54 km) ili u Bjelovar (78 km). To znači da za punjenje auto plina moraju napraviti najmanje sto kilometara što je veliki trošak. Prema podacima koje smo dobili od Vladimira Bakarića, voditelja Stanice za tehnički pregled Pakrac, na području Pakraca i Lipika postoji oko 100 vozila koja koriste auto plin, što nije beznačajna brojka.


Neisplativo ulaganje


Gradonačelnik Lipika Antuna Haramija je naglasio da odluku o tome hoće li ili ne investirati u svoje benzinske postaje donosi isključivo INA.

– Osobno sam kontaktirao odgovorne ljude u Ini i ukazao im na naš problem, uputili smo i pismeni dopis i obrazložili potrebe, ali odgovor još uvijek nismo dobili. Upitno je to ulaganje jer oni znaju broj vozila i korisnika na ovom području i bojim se da je ta brojka, po njihovim kriterijima, premala i da im je takvo ulaganje neisplativo, rekao je gradonačelnik Haramija.

Upitan opstanak benzinske

Čini se da je INA-i uopće neisplativ rad benzinske u Donjem Čagliću jer sve se više i sve glasnije govori o njenom zatvaranju, iako se o njenom zatvaranju govori već nekoliko posljednjih godina. Iz dobro informiranih izvora neslužbeno doznajemo da sve ovisi o lani najavljenoj rekonstukciji benzinske u Pakracu koja bi trebala biti odrađena ove godine. U sklopu temeljite obnove ovog objekta u Pakracu, najavljena je i mogućnosti instaliranja punionice auto plina.

S pitanjima na ovu temu uputili smo i službeni dopis u Inu, o čemu ćemo vas informirati kada dobijemo odgovore.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI