Pakračani slavili u Kaptolu: Samo bod do vrha

01.04.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 5974

Situacija se gadno zahuktala pri samom vrhu tablice 1. županijske nogometne lige koja je opet sve zanimljivija. Razlog tomu je prvenstveno današnja pobjeda pakračkog Hajduka u Kaptolu.

Od početka Pakračani su uspjeli visokim loptama i "prebacivanjem" s jedne na drugu stranu terena nametnuti drukčiji stil igre, na koji domaći igrači nisu znali efikasno odgovoriti. Sredinom drugog poluvremena Mijić uspijeva zabiti pogodak za goste, koji je ujedno bio jedini postignuti gol u utakmici.

- Utakmica je bila tvrda. U drugom smo se poluvremenu malo više otvorili i postižemo gol nakon kojega se opet zatvaramo i čuvamo rezultat do kraja. Uspjeli smo presjeći njihov vezni red i onemogućiti im protok lopte. Na kraju smo zasluženo pobijedili - komentirao je Đuro Petrinec, trener pakračkog Hajduka.


Trener Kaptola Milan Tomljenović bio je prilično razočaran nakon utakmice.


- Nametnuli su nam svoj stil igre, da ne kažem prebacivanje lopte. Zato su nas pobijedili. Postigli su gol slučajno i to je bilo to. Za nas je takva igra neprihvatljiva - rekao je Tomljenović.

FOTO Pogledajte fotogaleriju s utakmice Kaptol - Hajduk.

Nakon 20. kola postalo je gusto na samom vrhu ljestvice. Hajduk je sada došao samo bod do vodećeg Kaptola, a Slavonija sada zaostaje samo bod za Hajdukom i dva boda za Kaptolom. Ove su ekipe odigrale međusobne utakmice i sada se samo čeka koja će od njih "kiksati" u susretu sa slabijim ekipama koje lošije kotiraju na ljestvici.

Croatia pobijedila prvi put u 6 mjeseci

Bilo je zanimljivo i u Mihaljevcima, gdje se igrao derbi začelja. Croatia iz Mihaljevaca teškom je mukom uspjela osvojiti 3 boda i ostvariti prvu pobjedu u zadnjih 6 mjeseci, i to protiv ekipe BSK Buk.

Poveli su domaćini pogotkom Krešimira Kahaneka, da bi Buk izjednačio golom Dominika Katanića. Konačni rezultat 2:1 za Croatiju postavlja Marko Pavelić s jedanaest metara. O tome koliko je utakmica bila žestoka govori i podatak o žutim kartonima. Sudac je pokazao čak 6 kartona gostima i 2 kartona Mihaljevčanima.

Eminovci i Mladost podijelili bodove

Utakmica u Eminovcima, između NK Eminovci i NK Mladost iz Pavlovaca završila je neriješeno 1:1. Poveli su gosti golom Antonija Hojsaka, da bi Josip Švađumović izjednačio za domaćine.

- Mislim da smo bili bolji i dominirali tijekom skoro cijele utakmice. U drugom smo poluvremenu imali tri čiste prilike, nismo ih iskoristili i zato je završilo neriješeno - komentirao je Dražen Marjanović, trener NK Mladost.

Kuzmica potukla Sulkovce

Sulkovčani su se uistinu obrukali danas pred svojom publikom. Nakon velikog poraza u kupskoj utakmici protiv požeške Slavonije, sada su opet kod kuće izgubili protiv Tim osvježenja iz Kuzmice, još većim rezultatom 0:5.

Jakšić opet u igri! U Vidovcima slavili 1:4

NK Jakšić se nakon nedavne bruke u Pakracu opet posložio i doveo u red, a vratili su se i neki ključni igrači koji neko vrijeme nisu igrali zbog ozljeda. Rezultiralo je to uvjerljivom pobjedom u Vidovcima.

Željko Paroubek je postigao dva gola, a po jedan gol za Jakšić dali su Tomislav Grubišić i Stipe Jakešević. Jedini pogodak za domaćine postigao je Bruno Ćosić.

- Od početka utakmice postavili smo se čvrsto i napadački. Nismo dopustili protivniku da priđe našem golu, dominirali smo tijekom cijele utakmice i na kraju zasluženo pobijedili. Rezultat je mogao biti i bolji za nas.

Tablica 1. ŽNL nakon 20. kola

1. KAPTOL............................45 (55-17)
2. HAJDUK (Pakrac)...................44 (62-36)
3. SLAVONIJA (Požega)................43 (59-25)
4. PAPUK (Velika)....................34 (64-40)
5. POŽEGA............................33 (48-39)
6. KAMEN (Vetovo)....................31 (42-44)
7. JAKŠIĆ............................27 (42-43)
8. MLADOST (Pavlovci)................27 (34-38)
9. TIM OSVJEŽENJE (Kuzmica)..........27 (46-58)
10. EMINOVCI.........................26 (33-39)
11. SULKOVCI.........................24 (32-47)
12. DINAMO (Vidovci).................22 (35-49)
13. DINAMO (Rajsavac)................21 (29-46)
14. CROATIA (Mihaljevci).............18 (36-59)
15. BSK BUK..........................16 (33-45)
16. KUTJEVO..........................13 (25-52)



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI