Košarkašice OŠ Julija Kempfa plasirale se na državno prvenstvo

Košarkašice ŠŠD Sloga
(FOTO: Bojan Miščević)

05.04.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 4355

Djevojčice iz školskog športskog društva Sloga osnovne škole Julija Kempfa su se plasirale na završno državno prvenstvo ispred regije Istok u košarci. U organizaciji Školskog športskog saveza Požeško-slavonske županije u dvorani Grabrik u Požegi održano je prvenstvo regije Istok u košarci za osnove škole. Na prvenstvu su sudjelovale ekipe pobjednice četiri Slavonsko-baranjske županije. Utakmice su igrane po jednostrukom kup sustavu. Sudionici su bili: ŠŠD Goran OŠ Ivan Goran Kovačić (Đakovo), ŠŠD Mihanović 95 OŠ Antuna Mihanovića (Slavonski Brod), ŠŠD Ivan Kozarac OŠ Ivana Kozarca (Županja) i ŠŠD Sloga OŠ Julija Kempfa (Požega).
U prvom susretu sastale su se djevojčice ŠŠD Goran (Đakovo) i ŠŠD Mihanović 95 (Slavonski Brod). Djevojčice ŠŠD Mihanović 95 bile su kvalitetnije i susret je završen pobjedom ŠŠD Mihanović od 45:25 .
U drugoj utakmici sastale su se ekipe ŠŠD Sloga (Požega) i ŠŠD Ivan Kozarac (Županja).
U ovom susretu bolje su bile Požežanke i ostvarile su pobjedu od 59:31.
Poražene ekipe iz prvog susreta igrale su za treće i četvrto mjesto, a pobjednici iz prvog susreta za prvo i drugo mjesto.
U susretu za treće mjesto između ŠŠD Goran  i ŠŠD Ivan Kozarac pobijedile su djevojčice ŠŠD Goran rezultatom 49:45 iako je bilo vrlo neizvjesno tko će iz ovog susreta izaći kao pobjednik jer su ekipe bile vrlo izjednačene kvalitete.
U utakmici za prvo mjesto sastali su se ŠŠD Sloga i ŠŠD Mihanović 95.Slično kao i u susretu prije, utakmica je bila vrlo interesantna, puna dinamike i sportske drame , u kojoj su djevojčice ŠŠD Mihanovioć 95. imale u jednom trenutku veliku prednost, ali u samoj završnici su imale nekoliko promašaja, a s druge strane probudile su se djevojčice ŠŠD Sloga nastavnice Blanke Knez, predvođene Petrom Lovrić, koja je bila najpreciznija kada je to najviše  trebalo, i osigurala je pobjedu svojoj ekipi rezultatom 42:40.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI