16.03.2012.
Mario Barać
Pregleda: 4083
Ocjenjivanje konjske salame
(FOTO: Mario Barać)
Održano je prvo natjecanje proizvođača konjske salama na kojem su ocjenjivane konjske salame jedanaestorice proizvođača s područja Pakraca i Lipika. Komisija u kojoj su bili predstavnici Prehrambeno–tehnološkog fakulteta u Osijeku na čelu s Draganom Kovačevićem te pakrački dogradonačelnik Nikola Šimić najboljom je ocijenila salamu koju je proizveo Josip Delorenci iz Ploštine. Salama Dalibora Giacometia iz Velikog Banovca osvojila je drugu, a salama Obriježanina Ivana Savija, treću nagradu. Natjecanje je održano u sklopu projekta "Unaprjeđenje i standardizacija proizvodnje konjske salame" čiji je nositelj Grad Pakrac, a traje do ožujka sljedeće godine. Do tada bi ovaj autohtoni proizvod ovog dijela Hrvatske trebao biti brendiran i zaštićen.