Predstavnici svih hrvatskih biskupija u Požegi

Nacionalno vijeće papinskih misijskih djela
(FOTO: Mario Nakić)

13.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 2621

Nacionalni susret biskupijskih povjerenika papinskih misijskih djela započeo je danas u Svećeničkom domu Požeške biskupije i trajat će iduća tri dana. Povjerenici će održati redovitu godišnju skupštinu na kojoj će razmotriti rad duhovnih misija u cijelom svijetu tijekom prošle godine, rekao je nacionalni ravnatelj Antun Štefan.

Hvarski biskup Slobodan Štambuk istaknuo je kako Hrvatska biskupska konferencija skrbi o misionarima, a posebno ga veseli što ljudi prepoznaju misionarski rad i spremni su pomoći.

Požeški biskup Antun Škvorčević pozdravio je predstavnike svih biskupija u Republici Hrvatskoj te je spomenuo aktivnosti Požeške biskupije u misijama u Africi, prvenstveno misionaru Karlu Prpiću u Kamerunu te Marijinim sestrama u Beninu. Uz to što biskupija pokriva troškove studiranja trojice bogoslova, učenici u Katoličke klasične gimnazije u Požegi dobrovoljnim prilozima školuju šest kamerunskih srednjoškolaca.


Nakon godišnje skupštine, sutra će povjerenici Nacionalnog vijeća Papinskih misijskih djela obići Katedralu, Crkvu sv. Lovre i biskupijsku knjižnicu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI