Dom zdravlja i Županija moraju im isplatiti skoro 2 mil. kn

Dom zdravlja u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

02.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 10252

Nakon punih devet godina sudskog procesa, pravomoćnom odlukom Županijskog suda u Slavonskom Brodu, Dom zdravlja Požeško-slavonske županije dužan je isplatiti 1,8 milijuna kuna odštete obitelji Bosanac iz Kutjeva.

Zdravko Bosanac tužio je Dom zdravlja tvrdeći da je njegova supruga preminula zbog nemara liječnika Hitne pomoći 2003. godine.

Sud je utvrdio kako je tadašnji liječnik u Hitnoj pomoći napravio propust prilikom intervencije te je Hitna pomoć prekasno stigla.


- Ne mogu reći puno o tom slučaju jer to se dogodilo davno prije moga dolaska u ovu ustanovu. Sigurno je, međutim, da ćemo morati isplatiti odštetu. Dom zdravlja će skupa sa Županijom, kao osnivačem, podijeliti trošak i u dogovoru smo s odvjetnikom tužitelja, kako bismo im isplatili novac obročno, prema našim mogućnostima - rekao je Darko Puljašić, ravnatelj Doma zdravlja.


Ravnatelj dodaje kako će se članovi Upravnog odbora Doma zdravlja sastati s predstavnicima Županije te zajednički utvrditi ima li osnove za individualnu odgovornost. Ukoliko utvrde da ima, pokrenut će postupak protiv liječnika koji je učinio propust.

Dožupan Ferdinand Troha potvrdio nam je kako će Požeško-slavonska županija morati preuzeti i svoj dio odgovornosti te sudjelovati u plaćanju odštete koju je sud odredio.

Pokušali smo doći i do komentara Zdravka Bosanca koji je vodio parnicu protiv Doma zdravlja nevjerojatnih devet godina, no on nije htio ništa reći.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI