Lipički pravaši kolektivno istupili iz HSP-a

Kazimir Martinović, Vinko Pečanić, Jagor Opić, Renato Takač i Darijo Keć
(FOTO: Mario Barać)

27.02.2012. | Mario Barać
Pregleda: 4770

Nezadovoljni i ogorčeni potezima vodstva Hrvatske stranke prava na Općem saboru stranke koji je u subotu održan u Zagrebu, vodeći ljudi HSP-a, Ogranak Lipik podnijeli su ostavke na sve dužnosti u ovoj stranci.

Potvrdili su to na danas održanoj konferenciji za medije u Lipiku Jagor Opić, predsjednik Podružnice i dopredsjednik Županijskog vijeća HSP-a Požeško–slavonske županije, Vinko Pečanić, član Glavnog stana stranke i član predsjedništva ŽV županije, Darijo Keć, tajnik i osnivač podružnice HSP-a Lipik, Kazimir Martinović, predsjednik Ogranka ove stranke u Lipiku i Renato Takač, predsjednik mladeži HSP-a Lipik.

Ni "d" od demokracije


Od ukupno više od 520 članova stranke s pravom glasa, koliko ih je sudjelovalo na Općem saboru, protiv izbora novog, odnosno starog predsjednika stranke Danijela Srba glasovalo je njih 29, a među njima i Lipičani. Ističu kako je kap koja je prelila čašu njihovog strpljenja isključivanje iz stranke Mirka Duspare koji se htio kandidirati za mjesto predsjednika stranke, kao i isključenje Tomasovića, Novaka, Leovca, Šešelja koji su htjeli promjene i hrabro se suprotstavili starom/novom vodstvu stranke.
 
- Istupamo iz stranke u kojoj više nema ni „d“ od demokracije, u kojoj su pogažena sva temeljna načela pravaštva. Iz stranke čije vodstvo ne misli da je problem što je HSP prije 8 godina imao 8 mandata u saboru, da bi potom pala na jedan, a nakon posljednjih izbora više i nema čovjeka u parlamentu - rekao je Opić koji je naglasio kako će nastaviti političko djelovanje na lokalnom nivou, ali kao nezavisni.


"Ne prelazimo u HSP dr. A. Starčević"

– Ne možemo se okrenuti preko noći i ne razmišljamo o prelasku u neku drugu stranku, pa tako niti u HSP dr. Ante Starčević - poručio je Opić i tako barem nakratko prekinuo špekulacije da će se pravaši iz lipičkog HSP-a prikloniti ambicioznim i sve ofenzivnijim „Starčevićevcima“.

Vinko Pečanić će tako već u srijedu, na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća po prvi puta biti u službi nezavisnog vijećnika. Svi su pravaši na današnjoj tiskovnoj naglasili kako za sada ne razmišljaju o svom političkom angažmanu u nadolazećim lokalnim izborima. Uz želju da se sve pravaške stranke uskoro ujedine u jednu koja će biti pravi zaštitnik interesa Hrvatske, pravaši u svom službenom priopćenju naglašavaju kako su u HSP ušli čista srca i obraza, a takvi izlaze. Zahvaljuju se biračima i simpatizerima i vjeruju da ovaj njihov potez neće shvatiti kao čin izdaje, već kao čin poštenih, čestitih i politički odgovornih ljudi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI