Povijesna večer: Svi kutjevački vinari u jednoj udruzi

Vinari na neformalnom druženju nakon sastanka u Gradu Kutjevo gdje je postignut povijesni dogovor
(FOTO: Vjeran Blašković)

15.02.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 5051

Bez imalo pretjerivanja može se reći kako je današnja večer povijesna. Nakon dugo vremena kako su u Kutjevu postojale dvije udruge vinara, večeras je u gradskoj vijećnici Grada Kutjeva pao povijesni dogovor - dvije postojeće udruge vinara spojit će se u jednu!

Potvrdila je to na sastanku i predsjednica uprave Kutjeva d.d. Natalija Mataić koja je izjavila kako će se udruga vinara Zdenko Turković koja je okupljala kooperante Kutjeva d.d. i samu tvrtku ugasiti te će se njeni članovi pridružiti udruzi Kutjevački vinari koja je do večeras okupljala 24 vinara s područja grada Kutjeva.

Osim Kutjeva d.d. i kooperanata po prvi će se puta kao član udruge vinara u Kutjevu naći i vinar Ivan Enjingi. Svi će oni uskoro biti članovi jedne udruge sa samo jednim ciljem - promoviranje Vinogorja Kutjevo, sorte graševine i svih vinara kutjevačkog kraja.


- Sad ćemo postati ono što smo oduvijek trebali biti - izjavio je kutjevački vinar Zvonko Bodegrajac. Kutjevački gradonačelnik Ivica Nikolić u gradskoj je vijećnici bio dobar domaćin.


- Večeras po prvi puta nakon dugo, dugo vremena izlazim sretan iz gradske uprave - izjavio je gradonačelnik Nikolić dodavši.

- Sada će se konačno kad kažeš da dolaziš ispred udruge kutjevačkih vinara znati da dolaziš ispred svih vinara kutjevačkog kraja. Još ima nekoliko malih vinara koji nisu članovi udruge, ali nadam se da će i oni uskoro postati članovi. Velika je to stvar - rekao je Nikolić.

Načelni dogovor oko spajanja dvaju udruga došao je na sastanku na kojemu se raspravljalo o spajanju kutjevačkih manifestacija Festival graševine i Glazbenog festivala Zlatne žice Slavonije. Dogovoreno je da se manifestacije održe u zajedničkoj organizaciji u Kutjevu 1. i 2. lipnja ove godine.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI