Razgledanje Moshija i odmor prije samog uspona (foto)

Pavle Petrović i Igor Ivanović u Moshiju
(FOTO: 034portal)

18.01.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 9729

U današnjem nastavku putopisa "Požežani na krovu Afrike", naši glavni junaci Igor i Pavle proveli su jedan dan u Tanzaniji, gradiću Moshiju, zadnjoj stanici prije samog uspona na najviši vrh Afrike. Dan su proveli u obilasku samoga grada i fotografiranju za čitatelje 034portala, a već sutra ujutro kreću na samu planinu Kilimanjaro i vrh Uhuru visine 5.895 metara. Uspon bi mogao trajati i do 10 dana.

Srijeda, 18. siječnja - Dan 4. - Odmor u Moshiju

Nakon mirnog i dugo željenog sna, budimo se oko osam ujutro, izlazimo na terasu hotela gdje nas čeka prekrasan pogled. Prvi puta vidimo Kilimanjaro uživo i ostajemo bez teksta. Stajali smo nepomično dobrih desetak minuta i upijali svu njegovu ljepotu. Shvatili smo da je pred nama prava pustolovina. Kilimanjaro se uzdigao visoko u oblacima i baš ta njegova silna veličina probudila je u nama još veću želju da se popnemo do vrha. Nakon doručka s pogledom na ovu prekrasnu planinu odlazimo taksijem do centra da upoznamo grad.







Taksi je ovdje jako jeftin, samo treba biti dobar pregovarač i unaprijed dogovoriti cijenu. Vožnja od desetak kilometara stoji oko 2-3 dolara. Dolazimo u centar grada, ovdje nas čeka već poznata slika, puno ljudi, auta, motora i prodavača koji nas zaustavljaju na svakom koraku.





Grad je pun trgovina, "home made" mehaničarskih radionica, pokretnih voćarnica i suvenirnica.



Nakon šetnje centrom, fotografiranja, kupovine suvenira i ručka vraćamo se u hotel i kontaktiramo vodiča Petera s kojim se nalazimo kasnije poslijepodne. Odlazimo u njegovu agenciju i tamo pravimo zadnje dogovore za našu turu koja počinje sutra ujutro.





Nakon dogovora vraćamo se nazad u hotel gdje pravimo zadnju provjeru potrebne opreme za uspon i ostatak dana koristimo za odmor koji će nam itekako trebati.



Lagana trema je prisutna, ali ona pozitivna. Nadamo se da će uspon proći dobro i da ćemo obojica stići do kraja i tako ostvariti san. Dotad nam ne preostaje ništa drugo nego napuniti baterije i hrabro krenuti u ovu pustolovinu.





Razgovor s Pavlom i Igorom prije puta pročitajte ovdje ako ste propustili ili pogledajte njihov blog Planinarskepustolovine.com.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI