Zbornik Dobriša Cesarić: Najbolje iz prvih 9 godina

Helena Sablić Tomić
(FOTO: Mario Nakić)

15.01.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 5028

Dvije su nove knjige u gradskoj vijećnici  predstavljene Zadnjega dana proteklih 10. po redu Dana Dobriše Cesarića. Zbirka pjesama "Lunule" nagrađena na prošlogodišnjim Cesarićevim danima, autorice Andrijane Kos Lajtman objavljena je u izdanju izdavačke kuće Disput, Grada Požege i Ogranka slavonsko-baranjsko-srijemskoga Društva hrvatskih književnika.

Zbirka sadrži 49 pjesama podijeljenih u dvije cjeline. Autorica knjige je predavačica na Katedri za hrvatski jezik, književnost, scensku i medijsku kulturu Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Odsjeka u Čakovcu.

Druga knjiga predstavljena u gradskoj vijećnici je zbornik "Dani Dobriše Cesarića I - X", zbirka izabranih radova sudionika i pobjednika natjecanja hrvatskih pjesnika na Danima Dobriše Cesarića tijekom prvih devet godina. Knjiga je izašla u izdanju Grada Požege i HDK slavonsko-baranjsko-srijemski, a timski su je priredile Tatjana Ileš, Kristina Lešić i Helena Sablić Tomić.


- Ovaj će zbornik pronaći svoje mjesto u čitankama koje će kasnije uslijediti - rekla je recenzentica Helena Sablić Tomić.


Gradonačelnik Zdravko Ronko istaknuo je važnost Cesarićevih dana i njegovih zbornika koji su osmišljeni da budu izričaj ljudi iz našega kraja, našeg vremena i prostora.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI