Vincelovski tjedan započinje na jezeru Bistra

Vinograd iznad Kaptola
(FOTO: Vjeran Blašković)

13.01.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 7639

Vincelovski  tjedan započinje  sutra (subota, 14. siječnja) u  Kaptolu. Domaćini  i  organizatori  ovog  tradicionalnog  druženja  vinogradara  i  vinara  su  Udruga V.V.V. općine  Kaptol  i Općina  Kaptol.  

"Kaptol je smješten u srcu kutjevačkog vinogorja s velikom proizvodnjom grožđa i osnovna je baza Kutjevu d.d. za proizvodnju vrhunskih vina. Unazad nekoliko godina i mnogi drugi kupci su nabavljali grožđe iz kaptolačkih vinograda. Zašto imamo tako kvalitetnu proizvodnju? Sigurno je jedno, da samo kvalitetan i dobar rad u vinogradu može donijeti učinak jer vinograd ne treba gospodara nego slugu koji će pratiti sve sadržaje vezane uz vinograd. Početak vinogradarske godine zove se Vincelovo. Naši vinogradari znaju i dobro proslaviti u slavu svoga zaštitnika Sv. Vinka. U Kaptolu je tradicionalan i nesvakidašnji običaj, da mjesni župnik s pomoćnicima obavlja blagoslov vinove loze u vinogradu uz kulturno–umjetničko društvo", stoji u najavi koju potpisuje Ferdinand Novak, predsjednik Udruge VVV Kaptol.

Kaptolčani će Vincelovo proslaviti na jezeru Bistra u subotu. Okupljanje je zakazano za 11 sati. Oko podneva ići će se u blagoslov vinove loze, a potom je najavljen zajednički ručak. Poslijepodne od 14 sati počinje kulturno-zabavni program koji će trajati do ponoći. Svirat će kaptolački tamburaški sastav Castrum.


Organizatori čekuju veliki broj posjetitelja, prijatelja i gostiju kaptolačkih vinogradara, a oni se uvijek dobro pripreme za "okršaj" pa naprave dobru gastro i vinsku ponudu. Već tradicionalan vincelovski grah, pečena kobasica i slanina su uvijek nedostatni u ponudi jer se broj posjetitelja svake godine povećava.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI