Jinx, Gibonni i TBF imaju najviše nominacija

Jinx
(FOTO: Željko Mršić/PIXSELL)

30.03.2011. | HRT / M.N.
Pregleda: 2814

Objavljene su nominacije za Diskografsku nagradu Porin 2011. za najkvalitetnija i najuspješnija glazbena djela i izdanja u 2010. godini, u ukupno 51 kategoriji, piše HRT.

Nominacije su potvrdile ocjene da je godina iza nas obilovala kvalitetnim albumima dobro poznatih izvođača, ali i da su mlade nade napravile sjajan posao.

Najveći broj nominacija, njih 11, osvojili su Jinx - 10 za album Diksilend i jednu za najbolje reizdanje - Sextaszy. Deset nominacija osvojio je Gibonni s albumom Toleranca. Grupa TBF zaradila je sedam nominacija sa svojim koncertnim albumom Perpetuum fritule te tri zahvaljujući suradnji s Leom Deklevom na hit singlu Dogodila se ljubav.


Poznato je i šest pjesama kandidiranih za Hit godine. To je kategorija za koju glasuje publika i zato je glazbenicima posebno draga. Nominirane pjesme su Ajme meni nije mi dobro grupe Sexymotherfuckers, Bižuterija Jelene Rozge, Dogodila se ljubav Lee Dekleve i Mladen & Saša iz TBF-a, Kako ću joj reć da varin Klape Sv. Florijan i Čede Martinića, Za nju grupe Kinoklub te Žeđam Gibonnija.


Ove je godine odaziv glasača Porina nadmašio sva očekivanja organizatora, Ureda Porina pri Institutu hrvatske glazbe. Od 1 156 glasača koji su dobili popis Prijedloga za nominacije, čak 750 njih (81 % više nego prošle godine) poslalo je svoje glasove.

Dana 9. svibnja u KD Vatroslav Lisinski održat će se Porin Classic, dodjela nagrada u kategorijama klasike i jazza. Svečana završna dodjela Diskografske nagrade Porin 2011. zakazana je za 15. svibnja u Biogradu na Moru.


Popis nominacija u svim kategorijama pronađite na www.porin.info.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI