Aladrović: Županija će bez državne pomoći otići u stečaj

Županijska skupština
(FOTO: Mario Nakić)

20.12.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 13086

"Vlada RH nije dužna vraćati dugove Županije. Ako nam država ne pomogne, Županija će propasti, jednostavno ćemo otići u stečaj", priznao je požeško-slavonski župan Marijan Aladrović (HDZ) odgovarajući na pitanje županijskog vijećnika Nikole Brekala (HDSSB) o kreditnim dugovanjima u kojima se Županija nalazi tijekom aktualnog sata sjednice Županijske skupštine.

- Kreditne obveze bez kamata 2009. godine iznosile su oko 69 milijuna kuna. Ove su godine ostala još dva kredita u Hypo banci, koje je Županija preuzela krajem 2003. i početkom 2004. godine od ŽUC-a, a 2009. godine iznosili su zajedno oko 55 milijuna. Krediti su u švicarskim francima i zbog tečajne razlike oni danas iznose oko 65 milijuna kuna - objasnio je župan Aladrović.

Župan je dodao kako je jasno da Županija nema mogućnosti sama otplaćivati te kreditne obveze, a s druge strane država nije dužna i ne mora pomoći. On će se nastaviti zalagati da država preuzme barem dio kreditnih obveza jer u suprotnom Županiji prijeti stečaj i financijska propast.


Radovi u Pleternici


Na aktualnom satu pitanje je postavio i SDP-ov vijećnik Stjepan Dražetić, kojega je zanimalo zašto se cesta na relaciji Vesela - Pleternica tako dugo izgrađuje te još nije otvorena za promet. Župan mu je odgovorio da je to zbog opsega i vrste radova te da je rok izgradnje godina dana.

Galić nema ništa s Osječkom

Vijećnik Vicko Njavro (SDP) osvrnuo se na izjavu požeškog gradskog vijećnika Antuna Srebrovića (HSP A.S.) koji je, prema Njavrovim riječima, na sjednici Gradskog vijeća rekao da je tvrtka predsjednika Županijske skupštine dr. Radoslava Galića (HSP A.S.) izvodila radove u Osječkoj ulici u Požegi te je postavio Galiću pitanje tko će snositi troškove za lošu izgradnju ceste. Galić mu je odgovorio da on nema veze s tim i da to nije istina.

Sportska dvorana u Poljani

Pitanje je bilo postavljeno i o izgradnji školske sportske dvorane u Poljani kod Lipika, na što je Aladrović odgovorio kako je ona uvrštena u program Ministarstva regionalnog razvoja EIB III te da će radovi na dvorani krenuti kada krene realizacija toga programa.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI